Новини

 

День донора у Шевченковому університеті

21.05.2015
19 травня координатори молодіжного волонтерського руху Києва організували масштабну акцію «Стань донором – врятуй життя» у КНУ імені Тараса Шевченка. На їхнє запрошення до університету прибула виїзна бригада Київського Міського Центру Крові.

Близько 300 студентів, викладачів, працівників адміністрації КНУ та просто небайдужих людей, які проходили повз, виявили бажання стати донорами в цей день. Проте стати донорами можуть лише 10% населення землі – тільки абсолютно здорові люди. У нас цей показник перевищено вдвічі – 63 особи здали кров під час акції. Від волонтерів Червоного Хреста кожен із донорів отримав маленькі винагороди за мужність – гематогенки та цукерки. Звісно, був організований і невеличкий фуршет із соком і печивом, щоб відновити сили. Не обійшлося і без застосування навичок першої допомоги. Оскільки здача крові – випробування для організму, донорам допомагали впоратися з запамороченням голови та слабкістю. Наші волонтери і медсестри Київського Центру Крові чуйно й уважно поставилися до кожного донора (перевірено прес-центром на особистому досвіді!). До речі, не тільки волонтери з КНУ допомагали ближнім цього дня – до події долучилися й волонтери Червоного Хреста з КПІ, КНЕУ та КНТЕУ. Під час акції чимало студентів виявили бажання стати волонтерами Червоного Хреста. Вже втілюються в життя нові проекти, а отже — робота кипить.

Це другий День Донора, що його організовують волонтери в Шевченковому університеті. Перший відбувся в жовтні минулого року. Тоді кров здали 69 донорів.

Нагадуємо, що кожні два тижні волонтери проводять виїзні Дні Донора в різних центрах крові Києва. Бажаєте зареєструватися на наступну акцію? Телефонуйте: (093) 703-01-22 (Аня).




















Підготували: Анна Бурдиляк, Марина Ісаєва
Фото: прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024