Новини

 

Новини про міжнародні зв’язки

21.12.2005
Двадцять першого грудня 2005 року відбулася зустріч Віктора Скопенка, ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Дебабрата Саха.

Головною темою зустрічі стало питання, щодо створення при Київському університеті Центру з вивчення Південної Азії. Пан посол запропонував приурочити відкриття Центру до року індійської культури в Україні, яким був оголошений 2006 рік. Також Віктор Скопенко і Дебабрата Саха обговорювали питання про налагодження співробітництва між Київським університетом та індійськими вузами.


Ректор підкреслив, що студенти Київського університету зацікавлені у вивченні східних мов, а державна мова Республіки Індія – гінді вивчається в університеті з 1992 року.

На закінчення зустрічі пан Посол подякував за теплий прийом та пообіцяв найближчим часом зустрітися зі студентами Інституту філології, які вивчають гінді.

Двадцятого грудня 2005 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка з робочим візитом відвідала делегація Республіки Індонезія в складі Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Індонезія в Україні Александра Латуріува, другого секретаря посольства Харріасаха Хаірула та професора Інституту технологій Бандунг, Еммі Супарка.

В ході зустрічі пана Посла з ректором Київського університету Віктором Скопенко обговорювалися питання майбутньої співпраці між вищими навчальними закладами Індонезії та Київським університетом.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024