Новини

 

"Катарсис - IV": пост-реліз

08.05.2015
Четвертий рік поспіль міжнародний студентський театральний фестиваль "Катарсис ІV" об'єднує всіх поціновувачів театрального мистецтва!
.




Цього року організатори запросили до глядацького залу бійців АТО, які проходять реабілітацію у Київських шпиталях.

6 квітня відбулася урочиста церемонія відкриття фестивалю за участі представників дипломатичних місій: Консула Посольства Данії в Україні пані Каріни Мюлін, Першого секретаря Посольства Королівства Норвегії пана Сігбйорна Літланда, Консула Посольства Фінляндії в Україні пані Терхі Хакали та Аташе по культурі Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні пані Шері Бистрянські.



У цей день глядачам також було презентовано виставу аматорського театру «HJBRL» з Гельсінкі (Фінляндія) «Fewer Emergencies» (Меньше форс-мажорів) за однойменною п’єсою Мартіна Крімпа.




7 квітня у Мистецькому салоні відбулася Національна виставка, присвячена візуальній сучасній культурі, соціальним програмам, мистецтву країн-партнерів Фестивалю.

8 квітня унікальний майстер-клас із акторської майстерності володіння голосом, імітації та дубляжу провела людина-легенда українського дубляжу, двічі рекордсмен Книги Рекордів України, автор української адаптації дубляжу м\с "Сімпсони", "Тачки", "Сезон Полювання", "Шрек", "Саус Парк", "Бівіс та Бадхед" - Doctor Zvuk.

9 та 10 квітня студенти КНУ імені Тараса Шевченка виступали з власними постановками за мотивами творів скандинавських і американських письменників. Зокрема 9 квітня відбулися покази вистав факультету психології - «Маска байдужості» за твором Едгара По «Маска багряної смерті»; вистава механіко-математичного факультету «Шляхи слави» американо-канадського автора Хамфрі Кобба та вистава Інституту журналістики КНУ - «Ляльковий дім» за Г. Ібсеном та«Наречений та наречена» за Г.-Х. Андерсеном від юридичного факультету.









«Маска байдужості», факультет психології













«Ляльковий дім», Інститут журналістики


10-го квітня пройшли покази від філософського факультету за мотивами шведського автора Карін Боє «Каллокаїн». Також загальноуніверситетський студентський театр з однойменною назвою «Катарсис» показав роздуми на сучасні теми «Мумі-троль та Криза» за мотивами творів фінської авторки Туве Янсен. Студентам вдалося вразити всіх глядачів щирістю та яскравістю виступів!

Дякуємо нашим глядачам, гостям та друзям! Дякуємо нашому Університету та адміністрації спільно з Молодіжним центром культурно-естетичного виховання за підтримку та вклад у розвиток молодого театрального руху у стінах КНУ імені Тараса Шевченка!

Олексій Коваленко, куратор Міжнародного студентського театрального фестивалю «Катарсис»

Фото: прес-центр


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024