Новини

 

Зразковому вокально-хореографічному гурту “Шумка” виповнилось 10 років

14.12.2005
З нагоди десятиріччя зразкового вокально-хореографічного гурту “Шумка” Київського національного університету імені Тараса Шевченка 10 грудня 2005 року в актовій залі головного корпусу відбувся святковий концерт.

Гурт “Шумка” створено 26 жовтня 1995 року для того, щоб залучати до вокальної і хореографічної творчості обдарованих дітей. Керівники гурту: Наталя Цюба, народна артистка України, Лідія Вернигора, заслужена артистка України. Головною метою творчості колективу є оновлення, відродження та збереження українського національного вокально-хореографічного мистецтва, народних традицій, обрядів. У гурті “Шумка” близько 40 талановитих дітей, юнаків та дівчат y віці від 6 до 18 років. Вони у 1997 році разом з урядовою делегацією представляли нашу країну на святкуванні 100-річчя української еміграції в Аргентині, а в 2004 році проводили спільний концерт з українським фольклорним ансамблем “Орлан” у Вінніпезі (Канада). Гурт “Шумка” став лауреатом і дипломантом Міжнародного фестивалю “Світ у музиці”, який відбувся в Італії (1998), дипломантом ІХ Міжнародного фольклорного фестивалю в Естонії (2003) та зразковим аматорським колективом міста Києва (2005).

У репертуарі гурту 14 танцювальних мініатюр і понад 66 пісень, якими “Шумка” доносить до глядачів унікальний матеріал з національним українським колоритом. Щоправда, під час святкового концерту глядачі мали можливість насолодитися лише частиною репертуару. Зокрема, такими українськими народними піснями як “Ой, роде наш красний”, “Тини горять”, “Ой, у полі древо”, “Заплетемо рогозу”, “Ой, там, на горі”, та іншими. Також прозвучало чимало жартівливих і весільних пісень, народних балад. І, звичайно, не обійшлося без танцювальних композицій, споглядаючи які, присутнім теж хотілося танцювати.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024