Новини

 

Визначено переможців ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з геології

21.04.2015
16 квітня 2015 року в ННІ «Інститут геології» КНУ відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисциплін напрямку «Геологія».
Поборотися за першість у знанні геологічних дисциплін до Києва приїхали 29 учасників з різних куточків України. Студенти вищих навчальних закладів Києва, Дніпропетровська, Одеси, Харкова, Кривого рогу, Львова, Івано-Франківська та інших міст вирішували теоретичні та практичні завдання, що проводились у чотири тури.

Під час першого туру змагань студенти описували історію геологічного розвитку території, зображеної на навчальних геологічних картах. На цьому етапі учасники мали продемонструвати власні ґрунтовні знання багатьох напрямків геології, а саме: структурної геології, історичної геології, фаціального аналізу тощо. У другому турі учасники продемонстрували знання мінералогії та петрографії, у третьому етапі – вміння практичного застосовування набутих знань у побудові геологічних розрізів. Останній четвертий етап проходив у вигляді тестування в комп’ютерних класах. Завдання цього туру передбачали розв’язання задач із всіх напрямків геології.

Аналізуючи виконані конкурсні роботи, професійне журі, у складі викладачів геологічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка та викладачів інших ВНЗ України, в першу чергу, оцінювало ступінь самостійності мислення студентів, а також їхні практичні навички при розв’язанні різноманітних геологічних задач.

За підсумками інтелектуального змагання, переможцями заключного ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з геології стали:

І місце
• Цапенко Владислав Іванович (студент І-го курсу магістратури Державного ВНЗ Національний гірничий університет, м. Дніпропетровськ);
ІІ місце
• Литвиненко Віталій Олександрович (студент ІII курсу, Криворізький національний університет);
• Коваль Данило Миколайович (студент ІV курсу, Київський національний університет імені Тараса Шевченка);
ІІІ місце
• Дмитерко Юрій Ігорович (студент ІII курсу, Львівський національний університет імені Івана Франка)
• Кузь Юлія Василівна (студентка І-го курсу магістратури Київський національний університет імені Тараса Шевченка);
• Войтенко Анастасія Владиславівна (студентка І-го курсу магістратури Державного ВНЗ Національний гірничий університет, м. Дніпропетровськ).

Усі переможці були нагороджені дипломами та цінними подарунками. Також учасники змагань отримали спеціальні грамоти оргкомітету та сертифікати про участь в олімпіаді, а також наукову та навчальну літературу з різних напрямків геологічних знань у подарунок. Для учасників олімпіади було проведено екскурсію по Києву, екскурсію до геологічного музею ННІ «Інститут геології», до Головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка з відвідуванням музею, екскурсію до Національний науково-природничого музею НАН України.






















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024