Новини

 

Благодійний проект «Повертайся живим»

17.04.2015
16 квітня 2015 року в КНУ відбулася прес-конференція, присвячена спільному Благодійному проекту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Всеукраїнського Благодійного фонду «Нащадків Київської Русі», Міжнародної благодійної організації «МИ – УКРАЇНЦІ», Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва спільно з «ТЕЛЬНЮК: СЕСТРИ».







У ній взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров, диригент Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва Олексій Баженов, директор Всеукраїнського навчально-наукового центру шевченкознавства Оксана Данильченко, координатор студентської робочої групи Координаційної ради КНУ Катерина Таранова, представники Всеукраїнського Благодійного фонду «Нащадків Київської Русі» і Міжнародної благодійної організації «МИ – УКРАЇНЦІ».






має на меті об’єднати зусилля діячів науки, культури, політики, благодійних фондів та організацій різних рівнів зібрати кошти на лікування постраждалих під час бойових дій в АТО, а саме для: Вадима Свириденка – рядового медроти 128-ї гірничо-піхотної бригади, Дениса Гойка – військового кореспондента прес-центру Міністерства оборони, Сергія Загасайла – сержанта, десантника 80-ї окремої аеромобільної бригади.




Диригент театру Олексій Баженов розповів, що в основу сюжету містерії сучасності «Повертайся живим» лягла історія юнака, який пройшов шлях подій Революції гідності. «Цей спільний мистецький проект театру з дуетом «ТЕЛЬНЮК: СЕСТРИ» на вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Станіслава Тельнюка, Оксани Забужко на музику Лесі Тельнюк перетворив у симфонічно-театральне дійство з чіткою сюжетною лінією режисер театру Дмитро Тодорюк», – зазначив він.




«Повертайся живим» - це історія чоловіка-захисника, батька, сина, друга. Він – воїн Світла, воїн Правди. Він змінює наше життя своїми вчинками, своєю мужністю, своєю жертовністю. В театральному мистецтві – це образ новітнього Героя-Українця, Героя-Переможця. Ми чекали на нього століттями, нам бракувало його дій, його сміливості, його відповідальності за родину, державу, майбутнє. Вперше у сучасному українському театральному мистецтві буде представлено Велетня Духу - простого українського хлопця, чоловіка-воїна, позитивного персонажа-захисника.

Потужними засобами музично-театрального мистецтва та мовою пластики буде розкрито образи нашої сучасності, нашого сьогодення. Постановка «Повертайся живим» про нас із вами, про наш нелегкий час, про дні й ночі Майдану та війни, які змінили нас назавжди.


Варто зазначити, що театр зробив доступними ціни на квитки від 20 до 120 грн. Кожен зможе долучитися до проекту. Прем’єра вистави відбудеться 22 квітня о 20:00 в приміщенні Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2).


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024