Новини

 

Вдосконалюємо підготовку сержантського складу

07.04.2015

В рамках співпраці між Радою сержантів Військового інституту та Головного управління сержантського складу Збройних Сил України на базі 197 Центру підготовки сержантського складу Збройних Сил України (смт. Десна) було організовано та проведено практичні заняття із сержантським складом. Заняття проводили досвідчені сержанти та прапорщики військової частини, учасники АТО: командир взводу вогневої підготовки Андрій Жабинець та командир взводу тактичної підготовки прапорщик Дмитро Рябов.

Під час проведення заходу курсанти практично відпрацювали правила поводження зі зброєю в умовах ведення бойових дій, переміщення на полі бою у парі і в складі відділення та виконали вправи початкових стрільб з різноманітних видів стрілкової зброї по нерухомим мішеням.

― Від того, як швидко в бою ви навчитесь працювати гуртом, залежатиме життя та здоров’я ваших побратимів. Війна не пробачає помилок – кожен крок продуманий, кожен постріл – точно в ціль, — резюмував під час занять прапорщик Рябов.

Майбутні офіцери самостійно відпрацьовували кожну вправу по елементах, як то кажуть, розбирали все “до гвинтика” адже чудово розуміють ціну людського життя. Приємно відзначити, що жінки-військовослужбовці нічим не поступались своїм колегам і, навіть, в деяких питаннях “дали їм фори”.

― Командування Військового інституту приділяє багато уваги тому, аби і курсанти, і сержанти мали змогу частіше виїжджати на полігони з метою набуття більш практичних навичок. В сучасних умовах військово-політичного протистояння на Сході України, це не просто необхідність чи вимога часу, а питання збереження територіальної цілісності та незалежності нашої держави, збереження національної гідності багатьох поколінь українців, які за неї боролись і поклали своє життя! — підсумовуючи заняття, сказав старший викладач кафедри загальновійськових дисциплін підполковник Олександр Борзак.

Командування Військового інституту висловлює вдячність керівництву Головного управління сержантського складу Генерального штабу та Центру підготовки сержантського складу за організацію таких занять.


























Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024