Новини

 

"Шевченківська весна-2015"

06.04.2015
З 1 по 3 квітня Наукове товариство студентів та аспірантів вже тринадцятий рік поспіль організовує у стінах університету Міжнародну міждисциплінарну наукову конференцію студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна». Цього року у ній взяли участь близько 1200 молодих науковців. Серед них були представники: Національного університету «Києво-Могилянська академія», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Хмельницького національного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка, Вінницького національного технічного університету, Київського національного університету імені Вадима Гетьмана та багатьох інших. Цього року на більшості факультетів були організовані учнівські секції, учасниками яких стали учні та ліцеїсти навчальних закладів міста Києва, а саме Українського гуманітарного та фізико-математичного ліцеїв Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Природничо-наукового ліцею №145, Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер», Малої академії наук України та інших. Для наймолодших учасників конференції участь була безкоштовною. Було представлене й далекого та близьке зарубіжжя: з Польщі, Словенії, Хорватії, Німеччини Росії, Білорусії, Молдови, Азербайджану.

Конференція працювала в режимі пленарних засідань, міждисциплінарних секцій на яких активно обговорювалися актуальні виклики сучасного світу і можливі відповіді науковців на них.

КНУ на конференції представляли такі факультети: економічний, філософський, історичний, фізичний, механіко-математичний, географічний, хімічний, психології, факультет радіофізики електроніки та комп`ютерних систем, Військовий інститут, Інститут геології, Інститут біології, Інститут міжнародних відносин та Інститут журналістики. Було сформовано 8 різних збірників по секціях.

Конференція організована спільно Науковими товариствами факультетів та інститутів Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки й допомоги адміністрації університету.

«Шевченківська весна» - це конференція, що кожен рік згуртовує юних «алхіміків», які шукають свій «філософський камінь», але для блага загального.





















Голова Наукового товариства
студентів та аспірантів
Вікторія Присяжна

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024