Новини

 

Підписано угоду з Посольством Індонезії в Україні

02.04.2015
2 квітня 2015 року відбулося підписання Угоди між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Посольством Індонезії в Україні.

Угоду про створення «Центру індонезійської мови та літератури» у КНУ імені Тараса Шевченка підписали ректор університету Леонід Губерський і Посол Індонезії в Україні пані Нінієк Кун Нарятіє.

На зустрічі також були присутні радник Посла пан Норвін Анвар, секретар Посла пан Буді Сантосо, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Петро Бех, директор Інституту філології Григорій Семенюк, заступник директора Інституту філології Іван Бондаренко.

Ректор подякував Нінієк Кун Нарятіє за співпрацю та увагу до вивчення індонезійської мови в університеті. Сьогодні Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка - єдиний виш України, де вивчають індонезійську мову. «Створення «Центру індонезійської мови та літератури» дасть можливість нашим студентам не тільки досконаліше вивчати індонезійську мову й літературу, а й глибше пізнати культуру вашої країни», – зауважив Леонід Васильович.

Пані Посол зазначила, що мала нагоду поспілкуватися зі студенти, які вивчають індонезійську мову й з приємністю підкреслила, що вони досить гарно володіють індонезійською. «Висловлюю вдячність за сприяння у вивченні мови й запевняю, що робитиму все від мене залежне, аби наша співпраця розвивалася. Я вже звернулася до уряду з пропозицією збільшити квоту для студентів КНУ, які стажуватимуться та проходитимуть практику в Індонезії», – сказала вона.

Представники КНУ й Посольства Індонезії в Україні переконані, що підписання угоди про створення «Центру індонезійської мови та літератури» – це результат плідної співпраці, але не єдиний. Будуть й інші проекти.















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024