Новини

 

На юридичному факультеті досліджували стан і перспективи розвитку приватно-правового методу регулювання суспільних відносин

28.11.2005
Міжнародна наукова конференція студентів та аспірантів “Приватно-правовий метод регулювання суспільних відносин: стан та перспективи розвитку” відбулась на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка 25-26 листопада 2005 року.

Мета конференції полягає в дослідженні сучасного стану приватно-правового методу регулювання суспільних відносин. “Оскільки, Україна вибрала свою мету іти в Європейський Союз, вступати в Світову Організацію Торгівлі (СОТ), для цього необхідно щоб національне законодавство відповідало нормам та стандартам цих організацій. Визначальним у розвитку ЄС і СОТ є ринкова економіка громадянське суспільство, а наріжними каменями громадянського суспільства і ринкової економіки - приватне право. Саме тому, організувавши цю конференцію, ми хочемо подивитись, що в нас зараз існує на терені приватного права, запропонувати якісь ідеї, для розвитку національного законодавства”, - зауважив Олесь Олійник, завідувач Відділу з науково-дослідної роботи Асоціації студентів-правників юридичного факультету.

За його словами, Київський університет проводив конференцію спільно з Хмельницьким університетом управління та права, на базі якого діє лабораторія з адоптації цивільного законодавства України до норм європейського права. Таким чином кращі роботи конференції будуть втілені в законопроекти і передані у Верховну Раду через відповідних осіб для внесення змін до законів.

У конференції взяли участь 150 молодих науковців з понад тридцяти вищих навчальних закладів. Заявлені учасники з Росії, Білорусії, Грузії, Казахстану і України. Це одна з найбільших конференцій, яка проводилась на юридичному факультеті за останній рік.

Організатори конференції сподіваються, що їхня ініціатива буде підтримана керівництвом і кожної осені проходитимуть подібні конференції.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024