Новини

 

Студенти запитали у ректора…

20.03.2015
19 березня в Актовій залі ІПО відбулась ініційована Студпарламентом КНУ зустріч керівництва університету зі студентським загалом факультетів, що розташовані на проспекті Глушкова. А це - всі природничі факультети, а також географічний, геологічний, соціології, психології, інформаційних технологій та Інститут біології. На зустріч прибули всі проректори університету, декани факультетів, керівники структурних підрозділів та служб. Зустріч у такому розширеному складі відбувалася чи не вперше за останні роки. Попередньо через Студпарламент ректорові було передано ряд запитань, на які студенти хотіли отримати відповідь, як-то кажуть, з перших вуст.

Питання стосувалися імплементації нового «Закону про вищу освіту», зокрема, про систему організації викладання дисциплін на вибір студента, а також студентського самоврядування, наукової діяльності, гуртожитків, дозвілля,навіть стоянок для паркування велосипедів, одним словом, усього обширу проблем університетського життя. Ректор Леонід Васильович Губерський покроково розповів про особливості фінансування університету з держбюджету країни і про спецфонд, кошти, що заробляє університет та їхнє призначення, наголосивши на відкритості усіх витрат. Детальний звіт міститься на сайті університету. До речі, на потреби Студпарламенту університету з бюджету виділяється 1 мільйон 700 тисяч гривень, що дозволяє йому бути автономним у своїх потребах і витратах. Ректор розповів про наукові досягнення університетських вчених, у тому числі й молодих науковців та обдарованих студентів, які додають доброї слави Альма-матер. Поділився ректор і планами на майбутнє. Жваво було обговорено життя і умови в гуртожитках. Університет щороку дбає про покращення умов проживання, а що стосується внутрішніх питань, то тут, наголосив ректор, все у руках самих мешканців. Для того і існує студентське самоврядування. І поділився власним досвідом з років свого навчання в університеті.

Активну участь у розмові взяли: перший проректор Олег Каленикович Закусило, голова профспілкового комітету Володимир Федорович Цвих, проректори Володимир Анатолійович Бугров та Сергій Андрійович Вижва, начальник ІОЦ Юрій Володимирович Бойко, голова Студпарламенту КНУ Інна Степанець і, звісно ж, студенти, зі своїми зауваженнями і цікавими пропозиціями. Вони отримали вичерпні відповіді на всі свої запитання. Розмова вийшла щирою і відвертою. Наступний її етап планується 24 березня вже у Червоному корпусі.







































Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024