Новини

 

Проблеми інформаційного протистояння обговорили у ВІКНУ

27.01.2015
Одними думами, одним подихом, одним життям разом з українським народом живе, навчається та діє Військовий інститут Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Зайвий раз у цьому переконалися всі учасники методичних зборів особового складу Військового інституту.

Під керівництвом начальника кафедри зарубіжної воєнної інформації, кандидата історичних наук доцента Якова Жаркова учасники зборів взяли участь у практичному занятті, прослухали доповіді, лекції офіцерів органів військового управління Збройних Сил України. Перед офіцерами, курсантами, викладачами інституту виступили заступник начальника Управління інформаційних технологій Міністерства оборони України полковник Сергій Галушко і заступник головного редактора Центрального друкованого органа Міністерства оборони України газети “Народна Армія” підполковник Андрій Задубинний.

Полковник Галушко С.О., який виконував спеціальне завдання в зоні АТО, розповів про підготовку та проведення інформаційних заходів у забезпеченні участі Збройних Сил України в антитерористичній операції. Зокрема, зосередив увагу на сутності та змісті впливу на морально-психологічний стан особового складу, відзначив високий бойовий дух офіцерів і солдат. Окремо, на конкретних прикладах, він показав еволюцію образів на інформаційно-психологічну боротьбу у воєнній сфері та протиборство в засобах масової інформації.

Ключовою і суттєвою у даному контексті виступає ідея “інформаційного простору”. Так, однією з ознак глобального соціально-культурного перевороту другої половини ХХ – початку ХХІ століття є не стільки багаторазове збільшення обсягу доступної інформації, скільки виникнення особливого роду простору, в якому починають складатися свої специфічні форми поведінки і діяльності, якісно відмінні від тих, що існували на попередньому етапі суспільного розвитку.

Інформаційну політику редакції газети “Народна Армія” на конкретних прикладах розкрив заступник головного редактора підполковник Задубинний, який перебував в зоні АТО понад місяць. Колектив редакції вносить свій вагомий внесок в інформаційний простір держави. Безпосередньо на теренах, де проводиться антитерористична операція, щотижня тиражем чотири тисячі примірників виходить та розповсюджується серед особового складу “народка”. На неї чекають, її читають.

На підставі надрукованих в газеті матеріалів журналісти редакції видали книгу “ВКЛОНЯЄМОСЬ ДОЗЕМНО УКРАЇНСЬКОМУ СОЛДАТУ” з передмовами Міністра оборони України генерал-полковника Степана Полторака та заступника Міністра оборони України – керівника апарату Петра Мехеда.

Така книга вкрай необхідна. За кожною історією – справжній герой, який самовіддано любить і служить своїй Батьківщині. На прикладах захисників України виховуватимуться наступні покоління.








Володимир Воронков, м. Київ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024