Новини

 

КНУ взяв участь у міжнародній конференції «Системи та мережі трансферу технологій»

08.12.2014
4-5 грудня КНУ імені Тараса Шевченка взяв участь у міжнародній науково-технічній конференції «Системи та мережі трансферу технологій». Організатор конференції — Міністерство освіти і науки України, партнери — Академія технологічних наук, Фундація «Центральноєвропейська Академія навчань та сертифікацій» (CEASC, Польща) та Агентство з інновацій та технологічного трансферу Академії наук Молдови. Конференція відбулася у Національному транспортному університеті.

На пленарному засіданні виступив заступник міністра освіти і науки України, професор М. В. Стріха. Під час своєї доповіді «Інтеграція України до Європейського дослідницького простору: стан та перспективи» він підкреслив важливість проведення конференції та зазначив, що, незважаючи на неоголошену війну проти нашої країни, організація ефективної роботи з трансферу технологій є пріоритетною задачею МОН України. Незабаром Україна стане повноцінним членом програми «Горизонт 2020», що дасть змогу українським вченим без обмежень брати участь у цій програмі.

З доповіддю «Організації системи трансферу технологій у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка» на пленарному засіданні конференції виступив проректор з наукової роботи КНУ професор С. А. Вижва.

Під час роботи конференції відбулося підписання меморандуму з міжнародного співробітництва Національної мережі трансферу технологій NTTN з Європейською мережею підприємств EEN.

Робота конференції продовжувалась у двох секціях. У секції №1 «Досвід створення систем трансферу технологій у ВНЗ та наукових установах» виступив старший науковий співробітник КНУ О. Р. Бедюх із доповіддю «Досвід роботи системи трансферу технологій у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка в 2014 році».

Також у рамках конференції відбувся круглий стіл «Практичні аспекти участі університетів в Європейській мережі підприємств EEN», де виступили представники Університету:
- генеральний директор Корпорації «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка» В. І. Чернюк та співробітник національного контактного пункту Університету за програмою «Горизонт 2020» І. В. Левков з доповіддю «EEN як інструмент пошуку партнерів у рамках програми «Горизонт 2020»;
- завідувач патентним відділом КНУ В. С. Солнцев із доповіддю «Проблемні питання з роботи з нерезидентами України у сфері трасферу інтелектуальної власності, створеної за рахунок бюджетного фінансування»;
- представник КНУ в Консорціумі «EEN –Україна» О. Р. Бедюх з доповідями «Оформлення технологічних і бізнес пропозицій в мережі EEN» та «Послуги Університету з розміщення та первинного супроводу пропозицій в мережі EEN та оформлення, редагування та перекладу пропозицій».

За результатами роботи було прийнято резолюцію, де підтримується інтеграція NTTN в мережу EEN, затверджено пропозицію щодо підтримки з боку МОН України роботи центрів трансферу технологій ВНЗ України та, зокрема, затверджено пропозицію від КНУ імені Тараса Шевченка щодо спрощення процедури трансферу технологій нерезидентам України.














Науково-дослідна частина

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024