Новини

 

“Відгуки літа” – виставка робіт молодих художників

07.11.2005
Виставка “Відгуки літа” відкрилась в художній галереї Київського національного університету імені Тараса Шевченка четвертого листопада цього року. “Ми дуже раді, що десятий ювілейний сезон галереї розпочинається цікавою експозицією молодих авторів. Та не дивлячись на молодий вік художників, у їхніх роботах відчутний досвід”, - зазначив Олесь Голуб, один із засновників галереї “Університет”.

На виставці були представлені картини п’ятьох молодих художників: Маріанни Гончаренко, Наталії Перевали, Ольги Ковтун, Миколи Дмитренка та Галини Попінової.

Зачаровані красою та подихом літа відвідувачі виставки ходили від однієї картини до іншої, намагаючись з’ясувати яка ж найкраща. Особисто мені припали до душі роботи Ольги Ковтун, якими художниця уміло передала красу і велич київських святинь: Церкви Всіх Святих, Трапезної церкви, Дзвіниці Нижньої Лаври та ін. На запитання чому Ольга вирішила представити саме ці картини, вона відповіла: “Я навчаюсь в майстерні монументального живопису храмової культури Миколи Стороженка. Влітку ми проходили практику в Києво-Печерській Лаврі. Мої роботи – це враження від того, що я побачила і відчувала”.

Якщо уважніше придивитися до полотен, представлених на виставці, то можна побачити не лише майстерність виконання, а й ту часточку душі, яку кожен художник вималював пензлем в своїй картині.



Тетяна Воротняк, Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024