Новини

 

У ВІКНУ відбулася Міжнародна науково-практична конференція

25.11.2014
У п’ятницю, 21 листопада 2014 року, в день відзначення Дня Гідності та Свободи у Військовому інституті відбулася X Міжнародна науково-практична конференція “Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє”, присвячена пам’яті першого начальника Військового інституту заслуженого працівника народної освіти України, доктора технічних наук, професора генерал-лейтенанта Жукова Сергія Анатолійовича.
У ній взяли участь: представники Центрального апарату Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, вищих навчальних закладів України, воєнні науковці. На конференції були представлені наукові доповіді з понад 29 установ та організацій інших країн (Республіки Польщі, Болгарії, Латвії, США, Швеції, Німеччини, Фінляндії, Узбекистану, Казахстану, Білорусі, Росії), 335 доповідей вчених, науково-педагогічних працівників, ад’юнктів, здобувачів, слухачів. наук, професорів.
Відкриваючи пленарне засідання, начальник Військового інституту, заслужений працівник освіти України, професор генерал-майор Віктор Балабін розповів про її мету та порядок роботи:
 Сьогоднішнє пленарне засідання та конференція мають особливе значення в сучасних мовах в яких нині перебуває наша держава та Збройні Сили України зокрема. Нам дуже приємно, що науковий інтерес до України з боку більшості країн-членів ЄС та далекого зарубіжжя не згасає, а стає ще більшим. В умовах проведення заходів, щодо збереження незалежності та територіальної цілісності держави, Військовий інститут наполегливо працює над питаннями зміцнення обороноздатності шляхом підготовки висококваліфікованих. Деякі наші наукові та педагогічні працівники, військовослужбовців вже побували в зоні проведення АТО і їхній досвід впроваджується в підготовку фахівців.
З вітальним словом та доповіддю “Науковці Київського університету у вирішені завдань підвищення обороноздатності та підтримки критичної інфраструктури України” виступив проректор з наукової роботи КНУ Сергій Вижва. Він наголосив на особливому значення конференції для подальшого розвитку військової освіти і науки у ЗСУ:
 Ректор Університету та весь професорсько-викладацький склад докладають максимум зусиль для вирішення нагальних питань розвитку сфери наукових інтересів з питань національної безпеки і оборони України. Ми були, є і будемо прибічниками толерантного ставлення до країн-сусідів, і будемо все робити, щоб слово науки і дипломатії перемогло зло.
З актуальними доповідями про військово-інформаційну інтервенцію та психологію діяльності офіцерів ЗС України виступили Директор інституту психології НАПНУ імені С.Г. Костюка професор Сергій Максименко, а також про досвід застосування розробок Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова в гібридних війнах – начальник Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій професор генерал-майор Юрій Данник.
Не менш практичною та дискусійною була доповідь професора кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ Національного університету оборони України імені І. Черняховського старшого наукового співробітника Віктора Алещенка, в ході якої було обговорено методологічні засади психологічного забезпечення миротворчої діяльності військовослужбовців військових контингентів ЗС України.
Активно та плідно працювали секції: “Техніка озброєнь та технології подвійного призначення”; “Лінгвістичне забезпечення діяльності Збройних Сил України”; “Актуальні проблеми гуманітарного та соціального розвитку Збройних Сил України”; “Фінанси і воєнна економіка”; “Інформаційно-психологічна безпека особистості держави і суспільства”; “Актуальні проблеми правового забезпечення повсякденної діяльності Збройних Сил України”; “Воєнна географія та проблеми топогеодезичного забезпечення”, “Інновації у вищій освіті”.
Під час роботи конференції було обговорено стан та перспективи розвитку військової освіти і науки, питання організації співробітництва у науковій діяльності та підготовці науково-педагогічних і офіцерських кадрів, апробовано результати наукових досліджень.
























Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024