Новини

 

Українське військо сильне патріотичним духом

18.11.2014
Для збереження територіальної цілісності держави військово-патріотичне виховання разом з військовою складовою набуває першочергового значення. За ініціативою ветеранської організації Військового інституту 12 листопада 2014 року
була організована зустріч студентів з учасниками антитерористичної операції (АТО).

Події останніх місяців стали для нас хоча й не оголошеною, але справжньою війною. Вона, можливо, так і увійде в історію як війна України проти зовнішньої агресії. Боротьба за перемогу стала всенародним рухом, справою всіх і кожного.
Президент України Петро Порошенко відзначив, що за останні місяці у важких виснажливих боях народилося нове українське військо. Воно сильне не лише зброєю та хистом, але й потужним патріотичним духом. Словосполучення “захисник Вітчизни” перестало бути абстрактним ритуальним висловом. Воно наповнилося конкретним змістом.

Саме тому з'явився Указ Президента України «Про День захисника України» з метою вшанування мужності та героїзму захисників. Віднині відзначатимемо його щороку 14 жовтня. Відвагу та самопожертву, відчайдушність та бойове братерство в зоні антитерористичної операції демонструють кожного дня наші воїни.

Серед них багато випускників Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Є й такі, хто відзначений державною нагородою від Президента України – це лейтенант Є. Махов.

Сумлінно і чесно виконували свої військові обов’язки в визначених районах зони АТО ад’юнкт нашого навчального закладу підполковник юстиції М. Зайцев, курсанти О. Подволоцький, А. Якимчук, Р. Вовк. Майор О. Колісник допомагав командуванню налагодити взаємодію з органами влади, громадськими організаціями, проводив роз’яснювальну роботу серед місцевим населення. Психологи Н. Клімова, В. Єгорова проводили адаптаційні заходи з пораненими учасниками АТО в госпіталях. Офіцери Н. Мась і Н. Сторожук працювали на “гарячій лінії” у структурах Міністерства оборони України.

Учасники АТО поділились з курсантами особливостями військової служби у зоні бойових дій, висловили окрему подяку активістам волонтерського руху Військового інституту. Особливо важливою їхня допомога була в перші тижні агресії. В університеті створена Координаційна Рада з питань волонтерської допомоги, що її очолює В. А. Бугров, проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Великий обсяг роботи в Раді проводить представник Військового інституту курсант 3 курсу Ю. Голуб. Присутні мали можливість переглянути документальні фільми про події на Сході України.






Голова Ради ветеранів ВІКНУ полковник запасу, учасник бойових дій в Афганістані М. С. Дорохов

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024