Новини

 

Слово – наш народ, мова – наша зброя

18.11.2014
13-14 листопада в ІФ відбулася щорічна міжнародна наукова конференція "Мова як світ світів: граматика і поетика української мови". Її організатор - кафедра сучасної української мови.

Пленарне засідання розпочалося з інсценування сьогоднішніх страшних подій - війни на сході України. Студенти кафедри фольклористики під акомпанімент фортепіано зачитали діалог матері зі своїм сином, який воює на сході. Цей номер став демонстрацією для гостей та учасників того, що Інститут філології не стоїть осторонь і не робить вигляд, що в країні все добре. Філологічна родина разом зі всією Україною переживає і бореться.

Вступне слово виголосив директор Інституту проф. Григорій Семенюк. Григорій Фокович зауважив, що на мову потрібно дивитися не лише як на суспільну функцію, а й як на носія духовності і патріотизму. Слово - наш народ, а мова - це зброя, що її маємо зараз якнайактивніше застосовувати проти наших ворогів.

На цьогорічну конференцію приїхали учасники з усієї України, а також з Польщі. З доповідями виступили 90 осіб, з них 13 докторів наук, 46 кандидатів наук, а також студенти, аспіранти та здобувачі.

На пленарному засіданні із доповідями виступили мовознавці та літературознавці: д. філол. н., проф., акад. Любов Мацько, д. філол. н., проф., чл.-кор. Анатолій Загнітко, д.філол.н., проф. Анатолій Ткаченко, д. філол. н., проф. Анатолій Мойсієнко, магістрантка Христина Петрів.

На секційних засіданнях відбулося обговорення актуальних мовознавчих проблем.









































Прес-центр
Олександра Касьянова, фото – Валерій Попов, прес-центр ІФ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024