Новини

 

«Між Росією і Заходом фактично йде «холодна війна» — фінські студенти

12.11.2014
Конфлікт між Україною та Росією – це більше, ніж усобиці двох держав, а конкурування за світову першість між Росією та країнами Заходу.Такого висновку дійшли студенти юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка разом зі студентами фінського університету «Академія Або» у ході Skype-конференції.

«Як виявилось, студенти з Фінляндії знають про Україну досить мало правди. Очевидно, це наслідки російської пропаганди за кордоном.Тому така Skype-розмова була корисною як для них, так і для нас» - ділиться враженнями модератор зустрічі, студентка 4 курсу Юлія Михайлюк.

Хоч оголошена тема діалогу була «Крим: анексія і визнання», проте говорили студенти про весь українсько-російський конфлікт, який особливо загострився в березні цього року, після анексії АР Крим Російською Федерацією. Спільно дійшли думки, що питанням повернення Криму Україна зможе зайнятись лише після того, як конфлікт на Сході держави завершиться.

Крім того зачепили тему роботи ООН і дії Європейського союзув умовах конфлікту. Дійшли висновку, що жорсткі санкції проти Росії об’єднаній Європі треба було запроваджувати раніше, можливо, тоді вони б мали необхідний ефект.

У дискусії з фінами взяли участь студенти першого курсу англомовної магістратури «Human Rights» та «Legal Practice». Для них спілкування зі студентами з інших країн є особливо корисним.

39484

39484

39484


Юлія Михайлюк, юридичний факультет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024