Новини

 

Кафедрі китайської, корейської та японської філології - 10 років!

03.11.2014
30 жовтня один із найбільших підрозділів Інституту філології КНУ – кафедра китайської, корейської та японської філології відсвяткувала своє перше 10-річчя!

Студенти всіх спеціальностей кафедри, а саме: китайська, корейська, японська, в’єтнамська, індонезійська мови та літератури підготували насичену програму заходів для відзначення ювілею рідної кафедри. Зокрема, в холі Жовтого корпусу об 11.10 розпочалося святкування Дня сходознавця. По периметру дзеркального холу організатори виставили столи, на яких було презентовано національні страви й елементи традиційного побуту п’яти країн Далекого Сходу і Південно-Східної Азії: Китаю, Японії, Кореї, Індонезії та В'єтнаму. Студенти, які вивчають мови цих східних країн, пропонували всім бажаючим взяти участь у вікторинах, майстер-класах із національної каліграфії та живопису, дізнатися, як звучать слов'янські імена східними мовами тощо. Стіни холу біля кожного столу були також прикрашені світлинами з визначними місцями відповідних країн, їхньою геральдикою і національною символікою. Усі охочі фотографувалися в японських весільних кімоно, у національному святковому одязі інших країн Сходу.

О 13.00 в Актовій залі Інституту філології святкування ювілею кафедри продовжилося театральним фестивалем «Східні чари». На свято завітали гості з багатьох дипломатичних корпусів: перший секретар Посольства Японії в Україні, Надзвичайний і Повноважний Посол Індонезії в Україні, другий секретар посольства В'єтнаму в Україні, секретар з питань освіти посольства Кореї в Україні, аташе з питань культури посольства КНР в Україні. Першому слово надали заступнику директора ІФ з навчально-методичної роботи панові Сергію Саєнку. Він привітав кафедру-ювіляра від імені адміністрації Інституту та Шевченкового університету.

Студентів, викладачів та гостей свята також привітав завідувач кафедри китайської, корейської та японської філології проф. Іван Бондаренко. «Сьогодні наша кафедра є однією з наймолодших, але водночас і однією з найпотужніших кафедр Інституту філології. На ній працюють молоді й дуже талановиті викладачі, навчання на кожній із спеціальностей кафедри забезпечують десять носіїв мови, лише в другому півріччі цього року вісім викладачів кафедри захистили кандидатські дисертації, на підході – захисти двох докторських дисертацій», - зазначив Іван Петрович і додав: «Сонце сходить на Сході. Вже давно стало зрозуміло, що за Сходом – майбутнє, тому, шановні студенти, ви зробили один із найправильніших виборів у житті, вступивши до лав сходознавців».

Ювілярів також привітали керівництво й учні Українського гуманітарного ліцею та спеціалізованої школи з поглибленим вивченням китайської та японської мов м. Києва №129.

По цьому розпочався театральний марафон, у якому взяли участь студенти всіх п’яти «східних» спеціальностей. За золоту «Пальмову гілку» боролися китаїсти (поставили уривок із фільму «Подорож на Захід»), кореїсти (презентували реаліті-шоу «Холостячка»), японісти (представили сімейне шоу «Хата на тата»), знавці в’єтнамської (показали шоу «В’єтнам має талант», співали і танцювали) та індонезійської (поставили східну легенду-танок). Журі вирішило нагородити команди за такими номінаціями: «Найкраща акторська гра» - команда філологів-в’єтнамістів, «Приз симпатій журі» - команда японістів, «Найкращі костюми» - команда індонезійських філологів, «Найавтентичніший сценарій» - команда кореїстів. А переможцем фестивалю «Східні чари» і володарем золотої «Пальмової гілки» стала команда китаїстів. Вітаємо переможців!


















Анна Мукан,
Фото: Валерій Попов


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024