Новини

 

Нарада з керівниками Темпус-проектів

30.10.2014



Київський національний університет імені Тараса Шевченка працює над виконанням 8 проектів програми Темпус. Наш університет посідає одне з провідних місць серед ВНЗ України за кількістю виборених проектів в рамках 5-го та 6-го конкурсу програми Темпус IV.

Задля сприяння реалізації Темпус-проектів 29 жовтня 2014 року відбулася нарада з керівниками проектних команд під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петра Олексійовича Беха.

На зустрічі обговорювалися проблеми та особливості запровадження проектів програми Темпус в КНУ імені Тараса Шевченка, наголошувалось на обов’язковій державній реєстрації проектів ЄС в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, піднімалися питання закупівель обладнання за проектами.

Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) П. О. Бех, зокрема, зазначив про важливість роботи у команді, залучення до реалізації проектів кафедр, факультетів/інститутів, університетську спільноту, а також започаткування між проектної співпраці.

У зустрічі взяла участь також директор Національний Темпус/Еразмус+ офіс в Україні Світлана Шитікова, яка професійно надала відповіді та роз’яснення на проблемні питання керівників Темпус-проектів.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка спільно з іншими університетами реалізує 8 проектів програми Темпус:

ATHENA - Сприяння життєздатним та автономним системам вищої освіти у регіоні Східного сусідства. Керівник проектної команди від КНУ – к.філ.н, доц. Трубчанінова Т.А.
EUNEG - Європейська політика сусідства: право та належне врядування. Керівник проектної команди від КНУ – д.ю.н.,проф. Мірошниченко А.М.
IMPRESS - Підвищення ефективності студентських служб. Керівник проектної команди від КНУ - д.е.н., проф. Черняк О.І.
INARM - Інформатика та менеджмент: рамки кваліфікацій відповідно до Болонського процесу. Керівник проектної команди від КНУ – д.т.н., проф. Заславський В.А.
MastMST - Розробка навчальних планів нової спеціалізації: Магістр інженерії в мікросистемнoму дизайні. Керівник проектної команди від КНУ – д.ф.-м.н., проф. Скришевський В.А.
PICASA – Сприяння інтернаціоналізації вищих навчальних закладів у країнах Східного партнерства через культурні та структурні перетворення. Керівник проектної команди від КНУ – к.філ.н, доц. Трубчанінова Т.А.
LeAGUe – Мережа розвитку освіти протягом життя у Вірменії, Грузії та Україні. Керівник проектної команди від КНУ: проф. Жарких Ю. С..
ALIGN – Досягнення та перевірка відповідності між академічними програмами і рамками кваліфікацій. Керівник проектної команди від КНУ – проф. Заславський В.А.














Відділ міжнародного співробітництва
Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024