Новини

 

КНУ взяв участь у SAP FORUM KIEV 2014

21.10.2014
Київський національний університет імені Тараса Шевченка з 2009 року є учасником програми партнерства компанії SAP з вищими навчальними закладами та науково-дослідними організаціями «Університетський Альянс SAP» (SAP University Alliances).

8 жовтня 2014 року представники економічного факультету університету долучилися до роботи SAP FORUM Kiev 2014 – найбільшого щорічного бізнес-заходу SAP в Україні. Цього року форум проходив під девізом «Спрощення – ключ до впровадження інновацій» і зібрав понад 1000 представників бізнес-спільноти та державного сектора України та інших країн СНД, керівників вищої ланки клієнтських і партнерських організацій SAP, а також всіх тих компаній, яким цікаво дізнатися про сучасні технології управління успішним бізнесом.




У секції, присвяченій діяльності Університетського Альянсу SAP в Україні КНУ як найактивніший учасник програми, в особі Галини Олександрівни Чорноус, координатора програми Університетський Альянс SAP та керівника Регіонального академічного сертифікаційного центру SAP в КНУ імені Тараса Шевченка, представив доповідь на тему: «Досвід викладання курсів SAP: підготовка кадрів, розвиток екосистеми». Виступ був присвячений практиці реалізації програми Університетський Альянс SAP на економічному факультеті університету. Зазначалося, що можливості доступу до передового програмного забезпечення тут активно використовуються для викладання навчальних дисциплін та для підтримки курсових та кваліфікаційних робіт. За роки участі у програмі 18 викладачів підвищили свою кваліфікацію через навчання як в компанії SAP, так і в Регіональному академічному сертифікаційному центрі SAP, що діє в стінах університету; 10 з них мають міжнародні сертифікати SAP. Протягом трьох років діяльності Регіонального академічного сертифікаційного центру SAP в КНУ імені Тараса Шевченка відбулося чотири випуски слухачів курсів «TERP10: SAP ERP – Інтеграція бізнес-процесів». 32 випускники, серед яких студенти, аспіранти та викладачі університету та інших ВНЗ України успішно пройшли сертифікаційний тест та одержали відповідний міжнародний сертифікат. 9 сертифікованих випускників центру влітку 2013 року мали можливість пройти додаткове безкоштовне навчання в компанії SAP за напрямами «Логістика», «Фінанси» та «Аналітика» в рамках програми розвитку екосистеми SAP «20-15» брали участь у програмах стажування.




Програма Університетський Альянс SAP орієнтована на те, щоб об'єднати в собі теоретичне і практичне навчання, щоб допомогти студентам набути і розширити професійну компетенцію. Студенти університетів, в яких діє ця програма, використовують те ж саме програмне забезпечення SAP, що і клієнти SAP по всьому світу. Завдяки цьому випускники університетів успішно працюють в численних компаніях-партнерах та клієнтах SAP.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка бере участь в даній програмі, взаємодіючи з компанією АГЕЛЕС, яка забезпечує доступ до SAP ERP для студентів університету.

Юрій Курлянчик, генеральний директор компанії АГЕЛЕС: «Для студентів особливо важливо отримувати навички та знання, необхідні для роботи в ХХІ столітті, ще до початку безпосередньої професійної діяльності. Моя місія донести студентам можливості, які існують у представників нашої професії, наскільки вона цікава і перспективна. Програма дає можливість студентам отримати практичний досвід роботи ще в стінах університету - вона дозволяє дізнатися, як працюють організації і як інтегровані системи можуть допомогти підвищити їхню ефективність, продуктивність та прибутковість. Компанія АГЕЛЕС активно бере участь у програмах стажування студентів, що дозволяє їм застосувати отримані знання на реальних задачах. Це наш соціальний внесок у розвиток кваліфікованого персоналу в сфері SAP».

Окремою подією в роботі секції, присвяченій Університетському Альянсу SAP, стала презентація проектів двох команд – переможців Design Thinking Workshop – Інтелектуального кросу InnoJam, що проводився компанією SAP напередодні, 6-7 жовтня на базі економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Захід поєднав у 5 команд 40 студентів з різних ВНЗ міста Києва: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Київського національного торговельно-економічного університету, Київського національного університету технологій та дизайну, Національного університету біоресурсів і природокористування та Міжнародного університету фінансів.

Серед переможців кросу, які представляли свої проекти на SAP Forum Kiev 2014, 10 студентів економічного факультету нашого університету: Балдук Анна, Березяк Оксана, Потапенко Андрій, Рябіченко Ольга, Саліхов Микита, Свідерська Світлана, Софіщенко Валерія, Сухоруков Максим, Цибуля Дар’я, Чумак Олександр.




Центр працевлаштування студентів і випускників

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024