Новини

 

В ІМВ відбулася Міжнародна Школа

16.10.2014
8-10 жовтня 2014 року в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася Міжнародна Школа ІМВ: Осіння академія «Внесок НАТО до європейської безпеки: жорстка та м’яка сила», за сприяння Центру інформації та документації НАТО в Україні та Українського благодійного фонду «Українська Ідентичність».

Ініціаторами програми від ІМВ виступили міжнародний відділ на чолі із заступником директора з міжнародних зв'язків Ігорем Голубієм та представники спеціальностей «міжнародна інформація» та «міжнародні відносини». Модераторами заходу стали співробітники ІМВ: доцент Світлана Андрущенко, доцент Олена Добржанська та керівник міжнародного відділу ІМВ Дмитро Яровий. Організатори надали учасникам унікальну можливість отримати інформацію від висококваліфікованих фахівців з різних країн світу про тенденції безпекової політики держав і новітні загрози для Європи в контексті російської агресії проти України.

За результатом конкурсного відбору до Міжнародної школи ІМВ було зараховано 60 студентів, серед яких представники Росії, Білорусії та різних регіонів України (Києва, Сімферополя, Севастополя, Львова, Донецька, Одеси, Харкова, Дніпропетровська, Рівного, Острогу, Житомира, Ірпеня, Ковеля та Ужгороду), які виявили зацікавленість у розширенні своїх знань щодо сучасних проблеми колективної безпеки та ролі НАТО в забезпеченні миру та стабільності в регіоні.

Програма заходу дозволила учасникам упродовж трьох днів:
- прослухати лекції: інструктора з права операцій Школи НАТО в Обермерграу, підполковника Брайана Бенгса; директора Центру інформації та документації НАТО в Україні Наталії Немилівської; видатного українського теоретика та практика комунікацій професора Георгія Почепцова; керівника Лабораторії медіа-досліджень Університету Вільнюса Андрюса Сумінаса; головного наукового співробітника Національного інституту стратегічних досліджень Миколи Ожевана; літературознавця та письменника Олега Кудріна та викладачів Інституту міжнародних відносин: професора Григорія Перепелиці і професора Сергія Галаки;
- пройти два командні тренінги: «Як розуміти україно-російський конфлікт?» - тренери професор ІМВ Григорій Перепелиця, професор ІМВ Сергій Галака, доцент ІМВ Валерій Батрименко, доцент ІМВ Анатолій Яковць; «Мас-медіа та сприйняття реальності: методи комунікації» - тренер доцент ІМВ Сергій Даниленко та керівник міжнародного відділу ІМВ Дмитро Яровий.
- відповідно до завдань тренерів команд розробити і презентувати експертам авторські групові проекти.

За підсумками роботи школи 10 жовтня було проведено експертний Круглий стіл, який відкрив Надзвичайний та Повноважний Посол України, екс-Міністр закордонних справ, народний депутат України Борис Тарасюк. Експертами на ньому виступити представники урядових, громадських та наукових кіл: Анна Новосад (радник Міністра освіти та науки України), Володимир Панін (заступник начальника Науково-дослідного центру гуманітарних проблем Збройних Сил України), Євген Магда (директор Центру суспільних відносин, доцент НТУУ КПІ), Валентина Стрілько (Президент Міжнародного благодійного фонду імені Ярослава Мудрого), Яків Гольденберг (викладач історії Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, заслужений вчитель України), та інші українські та зарубіжні фахівці та науковці Інституту міжнародних відносин. Під час Круглого столу експерти прокоментували та оцінили проекти, які були підготовлені студентами в ході двох попередніх днів роботи школи. По закінченню студентам було вручено офіційний Сертифікат учасника Міжнародної школи ІМВ 2014.

Очевидно, що ця подія поєднала у плідній співпраці висококваліфікованих фахівців та сучасну інтелектуальну молодь і подарувала обом сторонам незабутні враження і спогади.






















Прес-центр ІМВ

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024