Новини

 

Презентація «Вибраних праць» професора Ніни Клименко

14.10.2014
9 жовтня в Інституті філології за підтримки Посольства Греції в Україні відбулася презентація книжки «Вибрані праці» д. філол. н., проф. кафедри елліністики, члена-кореспондента НАН України Ніни Клименко. На презентації були присутні заступник директора з наукової роботи д. філол. н., проф. Олена Снитко; завідувач кафедри елліністики к. філол. н., доц. Андрій Савенко; Посол Греції в Україні Васіліс Пападопулос; директор видавництва Дмитро Бураго; рецензенти – д. філол. н. Лідія Гнатюк та д. філол. н. Світлана Соколова; упорядник д. філол. н., проф. Євгенія Карпіловська, а також студенти, колеги, друзі.

22 жовтня 2014 року відомий український лінгвіст Ніна Клименко, а разом із нею вся мовознавча громада України та колеги за кордоном відзначатимуть 75-річчя від дня її народження та 50-річчя її професійної діяльності. Символічним подарунком для ювілярки стало видання її вибраних праць із щедрого творчого ужинку.

Ніна Федорівна за роки свого життя надрукувала близько 700 публікацій, хронологічні рамки яких датуються від 1968 року до 2014 року. До книжки «Вибраних праць» Ніни Клименко увійшли статті, які демонструють широкий спектр її наукових зацікавлень. Упорядники, Євгенія Карпіловська, Олександр Пономарів та Андрій Савенко, підібрали для ювілейного видання праці, що показують коло проблем сучасного теоретичного й прикладного мовознавства, пошук нових ідей і шляхів у науці, непохитну відданість виробленим науковим принципам. Одним із критеріїв відбору було зробити доступним українському читачеві ті статті, що виходили друком за кордоном.

Книга демонструє читачам наукову творчість Ніни Клименко в розмаїтті її жанрів і видів. Окрім наукових праць до видання увійшли також художні й наукові переклади Ніни Федорівни з новогрецької мови, біографічні нариси, рецензії, огляди.

Наскрізно через увесь том, як і через увесь досьогоднішній науковий шлях Ніни Клименко проходить її глибока любов до рідного, українського слова й до слова грецького, яке стало рідним для Ювілярки за роки плідної праці. У презентованій книжці тексти подано мовами оригінальних версій.
«Вибрані праці» доктора філологічних наук, професора кафедри елліністики, члена-кореспондента НАН України Ніни Федорівни Клименко було надруковано за фінансової підтримки Посольства Греції в Україні у видавничому домі Дмитра Бураго.




















Олександра Касьянова,
Фото – Валерій Попов, прес-центр ІФ


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024