Новини

 

Моніторинг європейського Темпус-проекту PICASA

25.09.2014
Київський національний університет імені Тараса Шевченка входить до консорціуму університетів країн Європейського Союзу та Східного партнерства, які об’єдналися з метою впровадження Темпус-проекту PICASA«Сприяння інтернаціоналізації вищих навчальних закладів в країнах Східного партнерства через культурні та структурні перетворення».

Реалізація проекту розпочалася 1 грудня 2013 року і триватиме до 30 листопада 2016 року. Основною метою проекту є сприяння визнанню систем вищої освіти у Вірменії, Грузії, Білорусі та Україні шляхом розробки та інтеграції аспектів інтернаціоналізації в структурні та культурні компоненти управління вищими навчальними закладами.

19 вересня 2014 року менеджери Національного Еразмус+ офісу в Україні Жана Таланова та Світлана Бацюкова здійснювали моніторинг проекту PICASAта зустріч з українськими університетами-партнерами проекту.

У заході взяли участь представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Одеського національного політехнічного університету (національний координатор проекту), Національної металургійної академії України, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.




Робота моніторингової місії розпочалася із зустрічі з проректором з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петром Бехом, який ознайомив представників Національного Еразмус+ офісу в Україні з ходом реалізації проекту в університеті, його досягненнями, проблемами і викликами.










Під час проведення моніторингу координатор проекту PICASAвід України начальник інноваційного центру Одеського політехнічного університету Михайло Лебідь зробив огляд цілей та основних індикаторів проекту, презентував план проекту, заходи, які відбулися, окреслив наступні кроки.
Кожен учасник розповів про етапи впровадження проекту на адміністративному і академічному рівні в своїх університетах.










Моніторингова місія завершилася підбиттям підсумків роботи за звітній період та рекомендаціями Національного Еразмус+ офісу в Україні щодо ефективної реалізації напрямів діяльності за проектом.

Відділ міжнародного співробітництва
КНУ імені Тараса Шевченка


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024