Новини

 

Скажи «Yes» освіті в ЄС!

15.09.2014
Студентки юридичного факультету Марина Вельган та Юлія Михайлюк, випускниці програми Erasmus Mundus Action II, поділилися досвідом участі у міжнародних освітніх програмах зі студентами українських вишів. Разом з ними в зустрічах брала участь також і випускниця Львівського національного університету імені Івана Франка, стипендіатка програм Global UGRAD і CUPP Маріанна Михайлюк та радник-посланник, заступник посла Чеської Республіки в Україні Павел Бучек.

Цикл семінарів про освітні можливості за кордоном проходив під егідою Посольства Чеської Республіки в Україні у період з 8 по 10 вересня 2014 року. Освітній тур охопив Вінницю, Чернівці та Тернопіль.

«Дівчата надали студентам актуальну й важливу інформацію, завдяки якій, сподіваюся, ще більша кількість української молоді зможе поїхати на навчання в рамках обміну за кордон. Живе спілкування з випускницями змушувало учасників семінарів повірити у те, що це все справді реально, – ділиться враженнями від зустрічей зі студентами пан Павел. — Такі зустрічі потрібно проводити набагато частіше».

У рамках семінарів були презентовані програми ERASMUS+, стипендіальні програми Міжнародного Вишеградського фонду, Global UGRAD, Канадсько-українська парламентська програма (CUPP), державна програма уряду Чеської Республіки для України та інші. Студентки презентували ці міжнародні програми на власному досвіді і тому знають про них не з чужих слів.

Крім цього, відбувся ряд зустрічей із керівництвом університетів щодо обговорення потенційної участі цих вишів у конкурсі університетських навчальних грантів Вишеградського фонду з бюджетом в 10.000 євро для університету на організацію навчального курсу чи 40.000 євро на створення магістерської програми.

Семінари про міжнародні освітні програми прослухали студенти Вінницького національного аграрного університету, Вінницького національного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Буковинського державного фінансово-економічного університету, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та Тернопільського національного економічного університету.

Організатори сподіваються, що інформація, представлена ними в рамках семінарів, буде корисною для студентів, а їхня потенційна участь у таких програмах обміну зробить Україну ближчою до Європи і світу.

P.S. На юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка подібний семінар буде проведено на початку жовтня цього року. Запрошуються усі бажаючі, тож слідкуйте за анонсами!










Юлія Михайлюк, юридичний факультет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024