Новини

 

Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики

14.08.2014
11 серпня 2014 року в Румунії (м. Сучава, м. ГураХуморулуі) відбулася
VIII Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики. Цього року в олімпіаді взяли участь 195 школярів, які сформували 44 команди з 37 держав світу. Бангладеш, Греція, Індонезія, Іран, Польща, Румунія та Росія були представлені одразу двома командами.

Україну на олімпіаді представляла одна команда з п'яти учасників. Серед них випускники Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка. З Румунії наша команда привезла чотири нагороди:
срібну медаль ( отримав випускник ліцею №100 «Поділ» м. Києва Іван Кохановський);
дві бронзові медалі (отримали випускниця Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка Катерина Баринова та випускник та Української гімназії №1 Івано-Франківської міської ради Ярослав Ерстенюк);
дві почесні грамоти за четверте місце (отримали випускник Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Горбачук та випускник Кременчуцького ліцею Полтавської області Андрій Котенко).

Під час олімпіади учні виконали завдання теоретичного туру, туру спостереження та туру присвяченому обробці та аналізу даних. Загалом, завдання олімпіади охопили майже всі розділи астрономії.

Керівниками української команди були: доцент кафедри астрономії та фізики космосу фізичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Миколайович Решетник та інженер кафедри астрономії та фізики космосу фізичного факультету (вчитель астрономії УФМЛ) КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Олександрович Сімон.

Варто зауважити, що нашу команду зустріли, привітали і побажали успіхів у змаганнях представники української громади в Румунії. Вони підтримували учасників команди та допомагали у вирішенні поточних питань.











Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024