Новини

 

Літня школа з публічної адміністрації у Берліні

22.07.2014
З 29 червня по 12 липня 2014 року на базі Вищої школи економіки і права (м. Берлін) проходила Літня школа з публічної адміністрації. Школа була організована в рамках спеціальної програми підтримки демократії в Україні.

Літня школа об’єднала 25 учасників з усієї України. Київський національний університет імені Тараса Шевченка представляли студенти юридичного факультету – Казанцева Альона (2 рік магістратури), Кормило Михайло (1 рік магістратури), Мельник Віра (1 рік магістратури), та студенти Інституту міжнародних відносин – Смешко Михайло (1 рік магістратури) і Шевчук Олександр (1 рік магістратури).

До програми Літньої школи входило два тижні лекцій, практичних занять, навчальних візитів до органів влади, що тісно переплітались з культурною програмою – студенти відвідали найважливіші історичні пам’ятки Берліну і його околиць.

Професори Вищої школи економіки і права прочитали лекції з адміністративного і конституційного права, європейського права, публічно-приватного партнерства, організовано практичні заняття в Бундесраті та Бундестазі Німеччини, Берлінському адміністративному суді. До участі у заняттях долучалися і німецькі студенти.

Одним із ключових занять Літньої школи була гра "Ураган над Одесою", протягом якої учасникам було запропоновано ввійти в роль посадових осіб місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування – приймати рішення та віддавати накази в умовах ліквідації стихійного лиха. Студенти КНУ імені Тараса Шевченка показали себе одними з найактивніших учасників, взявши на себе відповідальність за ключові посади міста.

Наші студенти побували на екскурсіях, у музеях, скуштували страви традиційної німецької кухні, а також здійснили подорож до Потсдаму — столиці німецьких королів. Учасникам був виділений цілий вільний день для самостійного ознайомлення з історико-культурною спадщиною Німеччини, під час якого студенти КНУ імені Тараса Шевченка здійснили мандрівку на мальовничий острів Рюген, що розташований недалеко від північно-східного узбережжя Німеччини в Балтійському морі.

Літня школа закінчилась урочистою вечерею і врученням сертифікатів. Студенти КНУ отримали нові знання та досвід з питань розвитку демократії та публічної адміністрації в Німеччині, гідно представили свій навчальний заклад та налагодили тісні зв’язки як зі студентами інших ВНЗ України, так і з німецькими професорами.








Віра Мельник,
студентка 1 курсу магістратури
юридичного факультету


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024