Новини

 

Cтарт вступної кампанії

11.07.2014
Першого липня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, так само як і в переважній більшості ВНЗ України, стартувала вступна кампанія. Нині триває прийом заяв і документів для вступу на навчання за ОКР магістра та спеціаліста. Кілька годин тому розпочалася вступна кампанія для осіб, які бажають вступити на навчання за ОКР молодшого спеціаліста (у структурі університету функціонують два коледжі) та бакалавра. 11 липня Прес-центр університету провів брифінг для преставників ЗМІ:"Вступна кампанія-2014. Що потрібно знати абітурієнтам КНУ імені Тараса Шевченка". У ньому взяли участь ректор Л. В. Губерський, проректор із науково-педагогічної роботи В. А. Бугров, відповідальний секретар приймальної комісії В. П. Крижанівський та виконавчий секретар Спілки ректорів ВНЗ України Я. Я. Болюбаш.

Леонід Васильович Губерський зазначив, що цьогорічна вступна кампанія має ряд особливостей, пов’язаних передусім із непростою ситуацією в країні через анексію Криму та неоголошену війну на сході України. Ці обставини породжують чимало неочікуваних ситуацій та вимагають від усіх працівників приймальних комісій максимальної зібраності та уважності. Загалом в приймальних комісіях цьогоріч працює близько 900 працівників університету. Це унеможливлює черги та забезпечує оперативність у прийомі документів. Працює також принцип "єдиного вікна". Нагадаємо, що за весняний період наш університет прийняв на навчання 172 особи, які перевелися з кримських вишів та забезпечив їх гуртожитками і вчасною виплатою стипендій. Практично всі студенти, які навчалися за контрактом, переведені на бюджет. У липні до гуртожитків університету поселені безоплатно понад 100 осіб, які зареєструвалися на додаткову сесію ЗНО з числа випускників шкіл Донецької та Луганської областей.

Серед інших особливостей цьогорічної кампанії Леонід Васильович Губерський відзначив:
- зміну термінів прийому документів на ОКР молодшого спеціаліста та бакалавра (прийом документів — з 11 липня до 1 серпня включно; зарахування на місця держзамовлення — з 2 до 11 серпня);
- зарахування на умовах контракту відбуватиметься до 18 серпня;
- зниження максимальної «ціни» середнього бала шкільного атестата для вступників до бакалаврату від 200 до 60 балів;
- запровадження так званого «перехресного» вступу до магістратури.

В університеті відкрито новий навчально-науковий центр (геології), новий факультет (інформаційних технологій), а також бакалаврат в Інституті високих технологій.

Цього року КНУ приймає на навчання спеціалістів і магістрів за 91 спеціальністю, серед яких 3 нових:
- «Зовнішня політика» (Інститут міжнародних відносин);
- «Інтелектуальна власність» (юридичний факультет);
- «Управління проектами» (новостворений факультет інформаційних технологій).

А також за 53 напрямами до бакалаврату, серед яких нові напрями:
- «Астрономія» (фізичний факультет);
- «Маркетинг» (економічний факультет);
- «Кримськотатарська мова і література та переклад» (Інститут філології);
- «Шведська мова» (Інститут філології);
- «Комп’ютерні науки» (факультет інформаційних технологій);
- «Безпека інформаційних та комунікаційних систем» (факультет інформаційних технологій);
- «Управління інформаційною безпекою» (факультет інформаційних технологій);

У підсумку Леонід Васильович відзначив, що цього року Міністерство освіти і науки України, дотримуючись принципів відкритості й прозорості та беручи до уваги показники якості освіти у вітчизняних університетах, задовольнило прохання КНУ про державне замовлення у повному обсязі. Для нашого університету виділено майже на 300 місць більше на бакалаврат і на 120 — до магістратури порівняно з минулим роком.

Запрошуємо абітурієнтів до кращого вишу країни!




















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024