Новини

 

В університеті перебуває відомий експерт-реформатор Марек Квієк

20.06.2014
З 19 червня 2014 року в КНУ імені Тараса Шевченка перебуває відомий дослідник та експерт в галузі реформування вищої освіти польський професор Марек Квієк. Відбулася зустріч професора з ректором університету академіком Леонідом Губерським. В ній взяли участь проректори з науково-педагогічної роботи професор Володимир Бугров та проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) професор Петро Бех. Відбулася жвава дискусія з питань реформування вищої освіти в Україні і можливість застосування в цьому процесі напрацювань Марека Квієка, який готовий поширити їх в нашій освітній галузі.
Професор Марек Квієк – засновник і директор автономного дослідницького підрозділу Центр досліджень державної політики, завідувач кафедри ЮНЕСКО з інституціональних досліджень та політики вищої освіти в Познанському університеті, Польща. Він є аналітиком та дослідником вищої освіти та політики в галузі освіти з точки зору політичної філософії та політичної науки. До дослідницьких інтересів пана професора входять питання управління університетами, впливу глобалізації на освіту, наднаціональна та європейська політика в галузі освіти, реформи державного сектора в соціальній державі, трансформації академічної професії і академічне підприємництво.
З компетентним експертом мали змогу поспілкуватися також зацікавлені цією проблематикою декани факультетів та їхні заступниками з міжнародного співробітництва.
20 червня 2014 року професор Марек Квієк взяв участь у роботі методологічного семінару з освітнього законодавства «Тенденції у вищій освіті в Європі (також у Центральній Європі)», що його провели у стінах КНУ Комітет Верховної Ради України з питань освіти і науки, Американська Рада та Спілка ректорів ВНЗ України. У виступі Марек Квієк виклав свої міркування з широкого спектру питань, в тому числі і спірних, в європейській вищій освіті і їх можливу трансформацію на проведення реформ в українській вищій освіті. Професор Марек Квієк планує під час свого тривалого перебування в КНУ провести ряд зустрічей і прочитати кілька лекцій.

































Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024