Новини

 

Усна історія в мультикультурній освіті

17.06.2014
Семінари з використання методу усної історії в мультикультурній освіті відбулися в КНУ імені Тараса Шевченка 5-7 червня для студентів університету та педагогів з Криму.
та наш Університет.

Лекторами були КарінаГорені, викладач Університету ім. Т. Г. Масарика (м. Брно) (партнер КНУ імені Тараса Шевченка), співробітник Дослідницького інституту тоталітарних режимів (м. Прага), і Анна Ленчовська, координатор Фонду Шоа в Україні.

Семінари пройшли за підтримки USAID та програми TRANS Міністерства закордонних справ ЧР.

Метою проекту “Усна історія в мультикультурній освіті” є - познайомити студентів, молодих спеціалістів, які можливості надає метод усної історії при вивченні та дослідженні новітньої історії, поділитися досвідом використання методу у Чеській Республіці, обговорити проекти з усної історії в Україні.

Метод усної історії в Європі почав активно розвиватися у другій половині ХХ століття і його специфіка полягає у можливості говорити про ті чи інші історичні події, періоди, з очевидцями. Тому використання цього методу є можливим лише в контексті новітньої історії.
Під час зустрічі учасники змогли обговорити специфіку усної історії, яка дозволяє показати мультиперспективність історії, назвати плюси та мінуси методу “oralhistory” та як впливають екстремні підходи на результати дослідження методом усної історії.

Кримські педагоги взяли участь в практичному занятті “Ідентичність і людська гідність” і підкреслили, що такі поняття як “особистість”, “індивідуальність” та “людина” мають бути одними із засадничих для гармонійного життя та розвитку кожної людини, і це особливо відчутно в сьогоднішньому Криму.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024