Новини

 

Від формул до Голандії

29.05.2014
Для звичайної пересічної людини теоретична фізика асоціюється з книгами та складними формулами. Чи все так є насправді? Студенти КНУ побачили її по іншому.
З 23-го по 25-те травня на базі університету Утрехта, Нідерланди, пройшла міжнародна студентська олімпіада з теоретичної фізики, PLANCKS, в якій взяли участь студенти ФРЕКСу та інституту Високих Технологій. У команді під назвою Operator bl Артему Бондаренку, Ігорю Демковичу та Максимові Борейку вдалося увійти у десятку рейтингової таблиці олімпіади.







Подорож включала у себе оглядову прогулянку Амстердамом, який зачаровує химерною архітектурою та унікальним місцевим менталітетом та Утрехтом, який являється центром римсько-католицької єпархії. Утрехт - це живе, пульсуюче серце Голландії. Він побудований навколо вежі Домського собору, яку видно звідусіль, завдяки чому ви не зможете заблукати в красивому пішохідному центрі міста. Утрехт славиться мальовничими каналами з незвичайними підвальчиками на пристані, де біля води затишно розташовані кафе і тераси.

Також випала унікальна можливість відвідати симпозіум, що складався з трьох лекцій лауреатів нобелівської премії, зокрема Стівен Хокінг провів лекцію під назвою "Всесвіт, як голограма".



Власне, олімпіада тривала 4 години. Перед студентами з усього світу було поставлено 10 задач, що стосувалися квантової фізики, теоретичної механіки, ядерної фізики, електродинаміки, геофізики та астрономії.
Після чого учасникам випала нагода поспілкуватися на вечірці та насолодитися атмосферою вечірнього Утрехта.
Ось один з багатьох схожих цікавих та захоплюючих заходів, безпосередньо пов'язаних з теоретичною фізикою.

Поїздка відбулася за фінансового сприянням компанії SoftServ.





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024