Новини

 

Форум до 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу

21.05.2014
20 травня 2014 року у КНУ відбувся Форум, приурочений до 70-ої річниці депортації кримськотатарського народу з Криму. Модератор форуму проректор із науково-педагогічної роботи Володимир Анатолійович Бугров запропонував гостям і учасникам переглянути перший художній фільм в історії кримськотатарського народу «Хайтарма», в оcнову якого автори поклали трагічну історію депортації кримських татар у повоєнний час. Присутні мали можливість поспілкуватися з режисером і виконавцем головної ролі Ахтемом Сеїтаблаєвим. У форумі також взяли участь почесні гості: голова департаменту медіа та інформації Земляцтва кримських татар у Києві Таміла Ташева, художник-кераміст Рустем Скібін, заслужена артистка АР Крим Ленара Османова, вчений-археолог Аліє Ібрагімова, політолог і співробітник Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко, директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос. Історик Валерій Падяк презентував книгу Павла-Роберта Маґочія «Крим: наша благословенна земля», видавництво якої він організував.
















У рамках форуму в Галереї Актової зали Головного корпусу було також відкрито експозицію кримськотатарського мистецтва, в якій представлені роботи сучасних кримськотатарських майстрів та художників. В ній виставлено кераміку, графіку, чеканку, шовк, гарячий батік, ткацтво.


















Треба засвідчити, що особливих старань в організації форуму доклали спільно кафедра тюркології Інституту філології КНУ, ГО «Земляцтво кримських татар в м.Київ», громадська організація «Крим – SOS», а також студентська організація «KNUstudents». Принагідно наагадаємо, що цього року в Інституті філології на кафедрі тюркології відкривається новий напрям підготовки бакалаврів - кримськотатарська мова та література. Абітурієнти можуть вступати на нього під час цьогорічної вступної кампанії.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024