Новини

 

ЗВЕРНЕННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

23.05.2014
До студентів та аспірантів, курсантів та ад’юнктів,
слухачів та докторантів, викладачів і співробітників Університету!

Наша країна переживає нелегкі часи. Зміни в українському суспільстві, що зумовили революцію гідності, викликали суттєвий відгук у світі. Україна отримала підтримку у своєму прагненні бути демократичною та цивілізованою країною.

Наш Університет був активним учасником усіх подій. Уже 2 грудня минулого року Вчена Рада Київського національного університету імені Тараса Шевченка підтримала європейську інтеграцію України та засудила насильство, застосоване до мирних демонстрантів. Колектив Тарасового Університету гідно пройшов крізь різні випробування зими, що нас усіх змінила. Ми довели, що університетська спільнота є виразником передових ідей, учасником демократичних процесів, творцем нового життя.

Сьогодні наша країна стоїть перед новими викликами. Окупація та анексія Криму, який був і залишається територією суверенної України, терористичні акції на Півдні та Сході, загроза цілісності та єдності держави – все це змушує всіх українців глибоко оцінити велич своєї Батьківщини, з любов’ю поглянути на її гори і лани, ріки та ліси, моря та озера. Нині як ніколи гостро стоїть питання про саме існування нашої держави – від Карпатських гір на Заході до вугільних шахт Сходу, від рік і вод Полісся до степів і ланів Таврії… Ніщо не може переважити цінності людського життя в незалежній та єдиній Україні, политій потом та кров’ю наших предків.

Тому вкрай важливим сьогодні постає наш голос – голос народу України, якому обирати своє майбутнє, якому накреслювати свій шлях в найближчій перспективі. 25 травня відбудуться вибори Президента України, які одночасно будуть і вибором долі нашої країни. Невипадково вороги української держави роблять все, аби зірвати вільне волевиявлення громадян України.

Саме тому Вчена Рада Університету закликає всю університетську спільноту: не піддавайтеся на провокації, зберігайте мир та спокій, не віддавайте власний голос на поталу ворогу, виявіть свою громадянську позицію, прийдіть на вибори та проголосуйте за того кандидата на посаду Президента України, якому ви довіряєте. Обирайте європейське майбутнє та будуйте нову Україну – для себе, для своїх рідних і близьких!

Слава Україні!


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024