Новини

 

Філологи обмінялися досвідом на щорічній квітневій конференції

14.04.2014
10 квітня в Інституті філології відбулася щорічна Всеукраїнська наукова конференція за участю молодих учених «Філологічна наука в інформаційному суспільстві». Цьогоріч у традиційній конференції за участю молодих учених зголосилося взяти участь близько 600 учасників, серед яких – 22 професори, 143 доценти, 121 аспірант та 320 студентів. Для науковців з різних міст України було організовано 31 секцію. Директор Інституту філології проф. Григорій Семенюк, відкриваючи пленарне засідання, зазначив, що традиційна конференція за участю молодих вчених організовується Інститутом для того, щоб студенти та аспіранти могли презентувати свої дослідження, а доценти та професори – ділитися науковим досвідом з молоддю. Також директор наголосив, що конференція – це можливість зустрітися з колегами з різних міст і країн, обмінятися досвідом та самоствердитися. Григорій Фокович повідомив, що цьогорічна зустріч є особливою, адже приурочена до 85-річчю видатного письменника Юрія Мушкетика. «Роксоланія» поздоровила ювіляра двома вітальними піснями.

Перед учасниками виступив і сам Юрій Мушкетик. Письменник із притаманним йому гумором розповів кілька історій зі свого життя та поділився роздумами з приводу категорії «щастя», що його Юрій Михайлович знаходить у сім’ї та в улюбленій роботі.

З доповіддю про Героя України, письменника-історика Юрія Мушкетика виступив на пленарному засіданні академік, директор Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України Микола Жулинський.

Доктор філологічних наук Костянтин Тищенко цьогоріч презентував учасникам конференції цікаву та актуальну розвідку про походження українців та генетику народів світу.

Про електронний словник мови Тараса Шевченка розповіла к. філол. н. М. Лангенбах, про онлайнову книгу Inside Chanel – аспірантка М. Каратаєва, а також магістранти Інституту філології Саволоцька А. та Василюк О.

56085

56085

56085

56085

56085

56085

56085


Олександра Касьянова,
Фото: Валерій Попов, прес-центр ІФ


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024