Новини

 

Ректор зустрівся з почесним доктором Юхимом Зельмановим

14.04.2014
11 квітня 2014 відбулася зустріч ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіка Леоніда Губерського з почесним доктором університету, лауреатом Філдсівської премії (аналогом Нобелівської премії для математиків), професором Каліфорнійського університету м. Сан-Дієго (США), заслуженим професором Корейського Інституту перспективних досліджень Юхимом Зельмановим.

На зустрічі також були присутні декан механіко-математичного факультету професор М. Ф. Городній, заступник декана доцент О. О. Безущак, завідувач кафедри геометрії механіко-математичного факультету, почесний професор університету В. В. Кириченко. Вони обговорили питання, пов'язані з розвитком міжнародних зв'язків наукової математичної спільноти та співпраці науковців-математиків. Ректор підкреслив, що візит професора Зельманова з лекціями до нашого університету пожвавлює інтерес студентів до вивчення математики і стимулює їх до наукової діяльності.

У той же день Юхим Зельманов прочитав лекцію для студентів та молодих науковців на механіко-математичному факультеті на тему "Октаніони".














Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024