Новини

 

Cемінар з права СОТ в Інституті міжнародних відносин

12.04.2014
7-8 квітня 2014 року в Інституті міжнародних відносин за підтримки Посольства США в Україні відбувся семінар з права Світової організації торгівлі та практикум з моделі СОТ для студентів за участю фахівців з України та США. Семінар та практикум відбулися в рамках англомовної магістерської програми «Регулювання міжнародної торгівлі».

У семінарі взяли участь Девід Мілє, радник з економічних питань Посольства США в Україні; Крітофер Сміт, перший секретар, економічний відділ, Посольство США в Україні; Валерій Пятницький, державний уповноважений з питань Європейської інтеграції; Світлана Зайцева, заступник директора Департаменту співробітництва з СОТ та з питань торговельного захисту – начальник управлення співробітництва з СОТ Міністерства економічного розвитку та торгівлі України; Кейт Крейн, директор програми з навколишнього середовища, енергетики та економічного розвитку науково-дослідної корпорації РЕНД; Білл Ватсон, аналітик з питань торгівлі Інституту КАТО; викладачі англомовної магістерської програми Інституту міжнародних відносин «Регулювання міжнародної торгівлі» і адвокати об’єднання «Сергій Козьяков і Партнери» Сергій Козьяков, Вікторія Коцюбська та Анна Гладштейн.

У студентських змаганнях «Модель Світової організації торгівлі» на основі конкурсної письмової роботи взяли участь 50 українських та іноземних студентів – майбутні юристи і економісти, які навчаються в університетах Києва, Харкова, Львова, Дніпропетровська, Донецька.

10 команд мали змогу конкурувати в трьох різних завданнях, як-от: представництво країни у спорі СОТ, представництво країн на переговорах у СОТ, а також засідання Комітету СОТ з торгівлі товарами.

Посол США в Україні особисто нагородив переможців змагань планшетами iPad. Шість студентів були відмічені за найкращі письмові роботи та усні виступи.

Серед переможців змагань – студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка Андрій Онисько, Юлія Ткаченко, Микола Налбандян, Аліна Данілейко, Катерина Гамрецька (Інститут міжнародних відносин), Юліана Оніщук та Владислав Курилко (юридичний факультет).






Інститут міжнародних відносин

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024