Новини

 

Візит до Арктичного Університету Норвегії

20.03.2014
З 10 по 14 березня 2014 року викладачі геологічного факультету, доценти Віршило І.В. та Кравченко Д.В. відвідали Арктичний Університет Норвегії – Університет міста Тромсе (АУН-УТ). Метою візиту було налагодження співпраці між геологічним інститутом АУН-УТ та геологічним факультетом КНУ імені Тараса Шевченка, а також з нашим університетом загалом. Університет Тромсе є молодим, але динамічно прогресуючим навчальним і науковим закладом, що спеціалізується на дослідженнях в високих північних широтах (є найпівнічнішим університетом Світу), в якому сьогодні навчаються понад 12000 студентів.
В ході візиту відбулися зустрічі з проректором Арктичного Університету Норвегії Венке Якобсен (Wenche Jakobsen), директором Інституту геології Матіасом Форвіком (Mattias Forwick), головою адміністрації Центру Арктичних газогідратів, навколишнього середовища та клімату Інгер Сольхейм (Inger Solheim), викладачами та аспірантами Інституту геології, було оглянуто його лабораторну базу. Велику підтримку у сприянні та організації візиту було надано від координатора співпраці з Росією та країнами СНД Арктичного Університету Тетяною Савіновою.
В результаті проведених переговорів Університет Тромсе погодився на підписання Угод про співпрацю та про обмін студентів і аспірантів, що відкриває можливість організації цієї форми співпраці для всіх факультетів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
На рівні Інституту геології АУН-УТ та геологічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка є принципова домовленість про організацію, після підписання міжуніверситетських угод, обміну студентами та аспірантами, в тому числі за рахунок фондів і квот, що надаються норвезьким урядом, співпраці у питаннях організації екскурсій, навчальних та виробничих практик для студентів, можливості участі дослідників університетів у польових та лабораторних дослідженнях.

Кравченко Д.В.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024