Новини

 

Весняні зустрічі з Японією

24.03.2014
21-22 березня в Інституті філології проходила Шоста міжнародна науково-практична конференція «Передові технології у галузі навчання японської мови», організована КНУ імені Тараса Шевченка, Інститутом філології за сприяння Японської фундації.

Пленарне засідання відкрив проректор з міжнародних зв'язків Київського університету професор Петро Бех. З вітальним словом виступив посол Японії в Україні пан Саката Тоічі. Він розповів про програму обміну студентами та науковцями між Японією та Україною. Зокрема він наголосив, що планується збільшення кількості учасників програм стажування.

Начальник Відділу країн Східної Азії МЗС України Валерій Александрук теж привітав учасників конференції та нагадав, що Україна цього року відзначає 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. «Слова "Борітеся - поборете" стали лейтмотивом сьогоднішньої історії України», - сказав Валерій Євгенович. Він наголосив, що 20-річну плідну співпрацю Японії та України важливо й надалі поглиблювати, зокрема, у сфері політичного діалогу.

Завідувач кафедри китайської, корейської та японської філології, заступник директора Інституту проф. Іван Бондаренко передав учасникам заходу вітання від дирекції інституту і наголосив, що нинішня конференція є не одноразовим заходом, а гармонійним продовженням тижня японістики в Інституті філології, протягом якого відбувалася презентація книжок, написаних українськими японістами. Професор зазначив, що Україну та Японію об’єднують трагічні сторінки історії: атомна аварія, втрата територій країн. "Нехай краще нас об’єднує любов до сакури", - підсумував Іван Петрович.

На пленарному засіданні виголосили доповіді доцент Львівської політехніки Мирон Федоришин («Японська мова і моя лінгвістична теорія») та професор Токійського університету іноземних мов Сакамото Мегумі («Значення стандартів японської мови та їх застосування у навчальному процесі»).

Далі конференція працювала в режимі секційних засідань.


















Ірина Рибчак, Анна Мукан,
Фото: Валерій Попов, прес-центр Інституту філології


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024