Новини

 

Посол Республіки Узбекистан завітав в Інститут філології

06.03.2014
5 березня в Інституті філології КНУ імені Тараса Шевченка відбулася зустріч з Послом Республіки Узбекистан в Україні Абдулієвим Алішером Хабібуллаєвичем
На зустрічі з паном Послом були присутні директор Інституту проф. Григорій Семенюк, завідувачі кафедри китайської, корейської та японської філології д.філол.н., проф. Іван Бондаренко, кафедри тюркології к.філол.н., доц. Ірина Покровська та кафедри історії української літератури і шевченкознавства д.філол.н., проф. Оксана Сліпушко.
Під час зустрічі були обговорені можливості співпраці між обома країнами в сфері освіти, розглянуто питання викладання узбецької мови для студентів-філологів, зведення пам’ятника відомому узбецькому письменнику Алішеру Навої.
Незважаючи на те, що міждержавні відносини між Україною й Узбекистаном склалися відносно недавно, а саме з квітня 1992 року, проте пан Посол розповів присутнім про шанування Тараса Шевченка у них в країні. Зокрема Алішер Хабібуллаєвич наголосив, що в Узбекистані зведено два пам’ятники Шевченку та є школа, де викладають українську мову. Для підтвердження своїх слів Алішер Абдулієв подарував Інституту філології книги про Тараса Григоровича та переклад «Кобзаря» узбецькою мовою.




Олександра Касьянова,
Фото: Валерій Попов, прес-центр Інституту філології


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024