Новини

 

Делегація з Турецької Республіки в Шевченківському університеті

03.03.2014
28 лютого Київський університет імені Тараса Шевченка прийняв делегацію ректорату Чукуровського університету (м.Чукурова, Турецька Республіка) у складі першого проректора Сейхан Тюкель, координатора програми «Мевляна» Хусейна Ертена та його заступника Ольги Євенко-Кунт.
Турецька делегація завітала до Київського університету з метою обговорення реалізації державної програми обміну студентів та викладачів Турецької Республіки «Мевляна» з київськими колегами з Шевченківського університету. Зазначена програма передбачає обмін студентами (від 6 місяців до одного навчального року) та викладачами (від 1 тижня до 3 місяців) різних спеціальностей, які володіють турецькою чи англійською мовами. Відповідно до положення про програму «Мевляна» стипендію студентам обох вишів, викладачам – витрати на відрядження (включаючи й авіапереліт) забезпечуватиме турецька сторона.
Обговорення реалізації запропонованої програми відбулося на офіційній зустрічі делегатів із проректором з міжнародних зв’язків Київського університету проф. Петром Бехом. У результаті чого було підписано протокол «Мевляна», згідно якого співпраця між обома університетами триватиме 5 років. Турецькі гості та керівництво Університету домовилися організовувати стажування студентів та викладачів академічних напрямків – «економіка», «міжнародні відносини», «філологія».










З метою зацікавлення фахівців та студентів відповідних спеціальностей турецькі гості зустрілися із заступниками директора Інституту міжнародних відносин Ігорем Голубієм та Ігорем Мінгазутдієвим, а також з директором Інституту філології проф. Григорієм Семенюком.
Григорій Семенюк, прийнявши делегацію Чукуровського університету, обговорив з гостями не лише співпрацю у межах програми «Мевляна», а й впровадження в майбутньому системи отримання подвійних дипломів та подвійного керування науковими роботами. Також Григорій Фокович запропонував запровадити викладання слов’янських мов та відкрити Український центр в турецькому виші. Пропозиції директора Інституту філології зацікавили делегацію ректорату Чукуровського університету. Під час зустрічі Григорій Семенюк подякував Посольству Турецької Республіки в Україні за підтримку вітчизняних тюркологів, зокрема надання відповідної літератури для поглибленого вивчення турецької мови та культури та проведення ремонтних робіт в Турецькому центрі та на кафедрі тюркології Інституту філології.







По закінченню офіційної зустрічі з директором Інституту філології делегація відвідала Турецький центр інформації та досліджень, а також кафедру тюркології Жовтого корпусу, де гості мали можливість поспілкуватися з викладачами-тюркологами.
Всі зустрічі з зазначеною делегацією організовувала та координувала завідувач кафедри тюркології Інституту філології к.філол.н., доцент Ірина Покровська. Від імені керівництва Інституту висловлюємо подяку за сприяння підписання договору співпраці між обома вишами.
Текст: Олександра Касьянова,
Фото: Валерій Попов, прес-центр Інституту філології


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024