Новини

 

Визначені переможці Всеукраїнського студентського конкурсу серед студентів–елліністів

14.06.2005
В кінці травня 2005 року Центр елліністичних студій і грецької культури Київського національного університету імені Тараса Шевченка і кафедра елліністики Інституту філології провели в актовому залі Інституту філології підведення підсумків Всеукраїнського студентського конкурсу на кращий український переклад повісті грецького письменника К. Тахциса та урочисте нагородження переможців.

У конкурсі взяли участь 24 студенти з різних вищих навчальних закладів України: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Лінгвістичного університету, Маріупольського державного гуманітарного університету, Львівського державного університету імені Івана Франка, Харківського економічного університету. Три переможці були визначені компетентною комісією у складі голови завідувача кафедри елліністики Н. Ф. Клименко та координатора з питань вивчення новогрецької мови та літератури в країнах східної Європи пані Г. Бадзьо, ними стали студентки Н. Дубина (I місце) та К. Шершун (III місце) із Львівського державного університету імені Івана Франка та Г.Скрипка з Маріупольського державного гуманітарного університету (II місце). Дівчата отримали за свої перші досягнення в перекладі оригінального новогрецького твору українською мовою, книжки та словники з новогрецької мови.

Після офіційного привітання і нагородження відбувся концерт студентів-другокурсників, які вивчають новогрецьку мову, організований доктором філології та історії паном Нікосом Адамопулосом.


Асистент кафедри елліністики
Т. О. Пушкар
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024