Новини

 

ІХ Міжнародної науково-практична конференція зі страхування «Грудневі читання»

24.12.2013
12-13 грудня 2013 р. на економічному факультеті відбулася ІХ Міжнародна науково-практична конференція зі страхування «Грудневі читання». Конференція організована кафедрою страхування та ризик-менеджменту економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка за сприяння Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Ліги страхових організацій Укоаїни та Центру бізнес-стратегій «Перспектива». Для участі в конференції до економічного факультету завітали науково-педагогічні працівники вищої школи, науково-дослідних інститутів, провідні фахівці страхового бізнесу та представники державних органів. Також у рамках конференції відбувалися наукові круглі столи для аспірантів і студентів.
Взяти участь у роботі конференції виявили бажання 365 учасників серед яких провідні вітчизняні та іноземні вчені, зокрема, з Росії, Білорусії, Латвії, Норвегії, Узбекистану, Польщі, Німеччини, Великобританії, Австралії, представники страхового бізнесу, а також студенти, аспіранти та докторанти нашого університету та інших ВНЗ. Загалом серед учасників конференції 66 викладачів, 14 аспірантів, 25 представників страхового бізнесу та 5 представників органів державної влади.

На пленарному засіданні конференції з привітанням виступили декан економічного факультетк КНУ імені Тараса Шевченка член-кореспондент НАН України, д-р екон. наук, професор В.Д. Базилевич, кандидат наук з держаного управління, заслужений економіст України, Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг Б.Й. Візіров та кандидат наук з держаного управління, Голова Ради Ліги страхових організацій України О.Ф. Філонюк. Учасники конференції також мали змогу заслухати доповіді завідувача кафедри страхування та ризик-менеджменту, к.е.н., професора Р.В. Пікус, Президента Ліги страхових організацій України Н.В. Гудими, члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг В.М. Берліна, д.е.н., проф., акад. НААН Радника при дирекції ННЦ «Інститут аграрної економіки», П.Т. Саблука, члена Наглядової Ради ПрАТ «УАСК АСКА» О.Й. Сосіса, директора Центру бізнес-стратегій «Песпектива» В.І. Нечипоренка, директора страхового брокера «Дедал» І.А. Габідуліна та інших. За допомогою скайп-звя’зку виступили д.е.н., проф., Генеральный директор СК «ALSKOM» Т.К. Імінов, д.юр.наук, екс віце президент асоціації страховиків Латвії О. Алфєєва, д.е.н., професор, завідувач кафедри управління фінансовими послугами, Харківського національного економічного університету Н.М. Внукова. Теми доповідей були присвячені актуальним проблемам і перспективам сталого розвитку страхового ринку України.

13 грудня в роботі конференції взяли участь студенти, аспіранти та молоді вчені з презентаціями доповідей щодо основних проблем сучасного страхового ринку та його регулюванню; соціально-орієнтованих видів страхування; ризик-менеджменту суб’єктів господарювання; інтеграції страхових компаній та банків; потенціалу розвитку ринку ризикових видів страхування та перестрахування. Виступам студентів передували відкриті лекціі к.е.н., доцента, заступника Голови Ради Ліги страхових організацій України О.М. Залєтова, Першого заступника голови правління ПрАТ «Європейська страхова компанія» Л.І. Єдимент та к.е.н, доцента кафедри страхування та ризик-менеджменту І.Є. Януль.

В конференції взяли участь 231 студент та 14 аспірантів, представників Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Фінансово-правового коледжу, Міжнародного науково-технічного університету імені акад. Ю. Бугая, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Інституту економіки і права, філії ОУП ВПО «Академія праці та соціальних відносин» в м. Севастополі. В рамках конференції було заслухано та обговорено понад 40 доповідей аспірантів та студентів, присвячених актуальним питання розвитку страхування. Кожна доповідь не залишила байдужим жодного учасника конференції та викликала жваве обговорення.
За результатами участі в роботі конференції серед студентів та аспірантів було визначено переможців:
І місце – Герман Наталія Юріївна (3 курс спеціальність «Фінанси і кредит»);
ІІ місце – Головатий Денис Олегович (4 курс спеціальність «Економічна теорія») та Кунін Едуард Леонідович (4 курс спеціальність «Фінанси і кредит»);
ІІІ місце – Ткаченко Микола Вадимович (II курс магістратури, спеціальність «Фінанси і кредит», магістерська програма «Управління ризиками та страхування), Шароян Фато Асойович (3 курс, спеціальність «Міжнародна економіка»), Юхименко Володимир Миколайович (II курс магістратури, спеціальність «Фінанси і кредит», магістерська програма «Управління ризиками та страхування).
Автори доповідей за актуальною проблематикою страхування та ризик-менеджменту відзначені грамотами та заохочувальними подарунками. Серед них: Балицька Марія, Ерастов Василь, Кармазіна Світлана, Ковбасюк Дмитро, Стретович Олександр, Вікулова Альона, Крикуненко Олексій, Ливч Дмитро, Олійник Сергій, Павлишин Іван, Хан Олександра, Скрипник Катерина, Чут Максим, Шрамко Ігор, Дуда Тарас, Рибак Микола.

За результатами роботи конференції опубліковано 277 тез доповідей у збірнику наукових праць. Готується до друку «Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка».


Кафедра страхування та ризик-менеджменту висловлює подяку кафедрам економічного факультету і особливо декану – професору Базилевичу В. Д. за підтримку і допомогу в організації, а також активну участь студентів і аспірантів всіх спеціальностей економічного факультету в роботі конференції!




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024