Новини

 

Делегація КНУ взяла участь у «Восьмій міжнародній конференції Інститутів Конфуція»

12.12.2013
З 6 по 8 грудня 2013 року делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка на чолі з головою профспілкової організації Володимиром Цвихом взяла участь у роботі «Восьмої міжнародної конференції Інститутів Конфуція», що відбулася у Пекіні (КНР). До складу делегації також входили директор Інституту Конфуція від української сторони Олександр Гончаренко та директор від китайської сторони Сунь Кевень. На конференції мова йшла про стан викладання китайської мови у світі, проведення культурних заходів, збільшення місць проведення кваліфікаційного іспиту на знання китайської мови (HSK), підвищення рівня викладання китайської мови при Інституті Конфуція, розробка учбових матеріалів різними мовами, підтримка розвитку Інституту Конфуція.
7 грудня 2013 року в Міжнародному конгресхолі відбулося Засідання Наглядової Ради Цзiлiнського університету та Інституту Конфуція при Київському національному yнiверситетi iмені Тараса Шевченка. В роботі цього засідання взяли участь повноважний представник Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Цвих, директор Iнституту Конфуцiя Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Гончаренко, директор від китайської сторони Інституту Конфуція Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сунь Кевен, ректор Цзiлiнського yнiверситету Лі Юаньюань, проректор Цзiлiнського yнiверситету Чен Ган, директор Інституту мiжнародних відносин Лю Дебін, заступник директора мiжнародного вiддiлу Цзiлiнського унiверситету Джан Чуанцуй, проректор Цзiлiнського унiверситету Бай Бiн. У своєму виступі на засіданні Володимир Цвих від імені керівництва університету високо і позитивно оцінив роботу Інституту Конфуція. Він передав вітання від ректора і його слова, що засвідчують зацікавленість КНУ у розвитку і активізації співпраці з Цзілінським університетом та готовності і надалі надавати всіляку підтримку Інституту Конфуція. Заслухавши звіт директора Інституту Конфуція Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександра Гончаренка «Про діяльність Інституту Конфуція Київського національного університету імені Тараса Шевченка, досягнення та перспективи розвитку», зібрання затвердило статут та склад Наглядової ради. Голова Hаглядової ради з українського боку – Леонiд Губерський, pектор Київського нацiонального yнiверситету імені Тараса Шевченка, голова Hаглядової ради з китайського боку – Лi Юаньюань, ректор Цзiлiнського yнiверситету. Члени наглядової ради: Петро Бех-проректор з науково-педагогiчної роботи (мiжнароднi зв'язкi), Ігор Лютий – проректор з науково-педагогiчної роботи (фiнансово-економiчнi питання), Олександр Гончаренко – директор Iнституту Конфуція КНУ iмені Тараса Шевченка, Чень Ган – проректор Цзiлiнського yнiверситету, Лю Дебін – директор Інституту мiжнародних відносин Цзiлiнського унiверситету, Юе Хуей – проректор Інституту гуманiтарних наук Цзiлiнського унiверситету.
Були затверджені кроки подальшого розвитку Інституту Конфуція Київського нацiонального yнiверситету імені Тараса Шевченка.
На сайті Цзілінського університету (http://news.jlu.edu.cn/new/?mod=article&act=show&id=23492) також розміщена інформація про засідання Наглядової ради.



О. Гончаренко

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024