Новини

 

Навчання радіологів відбулося у Мінську

25.11.2013
За ініціативи навчально-наукового центру радіаційної безпеки Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 10 по 16 листопада 2013 року у ДУ «РНПЦ онкології та медичної радіології ім. Н. Н. Олександрова» м. Мінськ (Республіка Білорусь) відбулося навчання для фахівців нашого університету на тему: «Забезпечення якості в променевій терапії» у рамках та за підтримки міжнародного шведського проекту.

Цей навчальний візит є результатом багаторічної співпраці навчально-наукового центру радіаційної безпеки університету, Державної інспекції ядерного регулювання України та Шведського управління з радіаційної безпеки (SSM). Саме фінансова підтримка SSM дала можливість 20 фахівцям зі Донецька, Києва, Луцька, Львова, Одеси, Сімферополя, Тернополя, Харкова, Херсона, Чернігова прослухати лекції і провести практичні заняття за сучасними методиками планування та проведення променевої терапії.

Приємно відзначити, що незважаючи на таку широку географію учасників навчання, 8 медичних фізиків є випускниками радіофізичного, фізичного та біологічного факультетів нашого університету. Навчання було дуже плідним, «семінаристи» мали змогу поспілкуватися із білоруськими колегами медичними фізиками і отримати консультації з організації, проведення та контролю променевої терапії; провести практичні роботи з дозиметрії та контролю якості на сучасних прискорювачах та гамма-терапевничних апаратах. Особливо за гостинність та відкритість вдячні за натхнення шановному проф. І. Г. Тарутину. Зокрема трьом українським фізикам була надана індивідуальна можливість участі у процедурі планування та проведення брахітерапії.

Візит був надзвичайно корисним, оскільки отримані нові знання будуть впроваджуватися в регіональних лікувальних центрах та при підготовці майбутніх фахівців за спеціальністю «Медична фізика», підготовку магістрів за якою розпочато з вересня 2013 р. на радіофізичному факультеті.







Радченко С. П., доцент, радіофізичний ф-т,

Радченко Н. В., провідний біофізик ННЦ Рб


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024