Новини

 

Кращих студентів прийняли в Кабміні

21.11.2013
Публікація в газеті "Освіта України", №46 (1365) від 18 листопада 2013 року

Українське студентство – це близько двох мільйонів молодих людей, які вже скоро поповнять лави молодих фахівців. Минулої п’ятниці у Кабінеті Міністрів України зібралися найкращі представники: президентські стипендіати, переможці міжнародних олімпіад, а також студенти, які за урядовою програмою навчались у провідних закордонних ВНЗ. Напередодні Міжнародного дня студента у відвертій розмові із віце-прем’єр-міністром Костянтином Грищенком молоді лідери поділились власними успіхами, подякували державі за підтримку обдарованих, а також поділились думками щодо майбутнього вітчизняної освіти і науки.

Віце-прем’єр зазначив, що держава покладає на студентів великі надії, адже саме вони визначатимуть політику України, формуватимуть її економіку та створюватимуть позитивний імідж за кордоном. Костянтин Грищенко високо оцінив досягнення українських студентів на міжнародному рівні.

Привітавши присутніх з Міжнародним днем студента, віце-прем’єр висловив переконання, що саме студентство має стати надійним партнером під час проведення освітянських реформ та модернізації країни в цілому на кращих європейських засадах. Також зі студентами спілкувались перший заступник міністра освіти і науки Євген Суліма, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.

«Освіта України» попросила учасників розмови розповісти про власні успіхи та здобутки, а також привітати зі святом усіх студентів країни.
Альона Присяжнюк, студента шостого курсу біологічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка:
- Я закінчувала магістратуру в Університеті Ноттінгема, що у Великій Британії. Поїхала туди за урядовою програмою навчання у провідних вищих навчальних закладах за кордоном. У Ноттінгемі мала змогу працювати в лабораторіях з високотехнологічним обладнанням, що дало змогу проводити експерименти на високому рівні. У нашому університеті є практика – їздити за кордон у відрядження, навчатися там нових технологій, методик і потім впроваджувати їх у нас. Вважаю, що це добре для розвитку науки в Україні.
Молодшим товаришам побажала б натхнення, а також не сидіти й не чекати з моря погоди, будьте активними, можливості є завжди, було б бажання ним скористатись.

Анатолій Каренін, магістрант Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (м. Дніпропетровськ):
- Сьогодні навчаюсь у магістратурі в Австрії на спеціальності «біоніка, біоміметика в енергетичних системах» за урядовою програмою. Тобто розвиток альтернативної енергетики за законами живої природи. Потім вступатиму до аспірантури в рідній академії, також буду далі розвивати альтернативну енергетику, адже це реально працює. Наприклад, в Німеччині створили електростанцію, що працює за рахунок… вирів. Студентам побажав би наполегливо навчатис. Тоді й прийде успіх.

Олена Сап’яна, магістрантка Донецького державного університету управління, Президентський стипендіат.
- Навчаюсь на кафедрі інноваційного менеджменту управління проектами, яку 2000 року заснував президент Віктор Янукович. Очолюю студентське наукове товариство університету. Ми робимо все, щоб наша молодь займалася прикладними і фундаментальними дослідженнями. У мене великі плани – залишитись в університеті, навчатися в аспірантурі, займатися викладацькою діяльністю.
Студентам побажала б успіхів, адже за молодими майбутнє. Сподіваюсь, що наше покоління допоможе країні розвинутися.

Тетяна Филипченко, студентка ІІІ курсу економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, Президентський стипендіат.
- Вважаю себе однією з найкращих студенток університету, займаюся науковою роботою (тема вагома, до мене в Україні за неї мало хто брався), пишу вірші, малюю картини. Усіма силами намагаюся підвищити рівень освіти, науки і культури у нашій країні. Сьогодні є різні можливості, але працювати хочу в Україні. Бажаю студентам натхнення, різних надбань, а також спільними зусиллями розвивати нашу країну.

Євген Соболєв, студент V курсу механіко-метематичного факультету Харківського національного університету імені Василя Каразіна, золотий медаліст Першості світу з програмування в південно-східній Європі:
- Ми брали участь у змаганнях у команді разом з братом-близнюком. Здобули першість, випередивши команди десяти країн. Хочу вступати до аспірантури. Оберу науковий шлях, але не виключаю й інших варіантів. Студентам побажав би, щоб цей день дав ще одну можливість відчути, що студентське життя – це класно.










Дмитро ШУЛІКІН,
«Освіта України»
Фото Андрія ШМАТОВА


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024