Новини

 

Історію не перепишеш. Пам'ять не зітреш! Шевченків університет пам'ятає!

20.11.2013
Серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу особливе місце займає Голодомор 1932 – 1933 років. Лише зі здобуттям Україною незалежності правда повернулася до народу, стала його болем, реквіємом і, одночасно, символом незнищенності.

Голодне лихоліття 33-го – не просто історична минувшина, а незагойна фізична і духовна рана українського народу, що пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам’ятність породжує бездуховність, котра, наче ракова пухлина, роз’їдає тіло й душу нації – перекреслює її історію, паплюжить традиції й руйнує соціокультурну самобутність народу.

Студенти КНУ ім. Тараса Шевченка – проти безпам'ятства. Нам болить рана Голодомору, ми не забудемо мільйони замучених людей і не дамо їх забути Україні.

22 листопада у всіх навчальних корпусах та гуртожитках КНУ будуть обладнані місця, де будуть встановлені свічки пам'яті.

22 листопада з 18.30 до 19.30 біля Червоного корпусу відбудеться урочистий захід "Запалимо свічку пам'яті", куди запрошуємо всіх бажаючих вшанувати пам'ять загиблих під час страшних 32-33-х років ХХ століття.

26 листопада о 17:00 в Актовій залі Головного навчального корпусу відбудеться Меморіальний вечір до 80-ї річниці Голодомору в Україні.

Ми переконані в тому, що збереження історичної пам’яті про жертви голодоморів, визнання та вшанування їхніх страждань сприятимуть запобіганню подібних катастроф у майбутньому.

Більше інформації за посиланням: http://vk.com/svi4a


Студентський парламент університету




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024