Новини

 

Вітаємо Український фізико-математичний ліцей із 50-річчям!

15.11.2013
15 листопада 2013 року в Університеті відзначили 50-річний ювілей Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Учнів, випускників, співробітників та гостей свята привітав ректор КНУ академік Леонід Васильович Губерський. Він зауважив, що з минулорічним включенням ліцею до числа структурних підрозділів КНУ Університет має шанс підтримувати і розвивати цей славний навчальний заклад. З’явилися можливості запрошувати викладачів Університету, модернізовувати матеріально-технічну базу, покращувати житлові умови в гуртожитку. Підготовка високопрофесійних кадрів з математики, фізики, хімії та біології є життєво важливою для країни — наголосив Леонід Васильович. Нині кожен із факультетів КНУ зіймається створенням власного профільного класу в ліцеї.

Проректор із науково-педагогічної роботи Університету Володимир Анатолійович Бугров вручив співробітникам УФМЛ почесні грамоти й відзнаки. До ювілею Університет приготував для ліцею символічні подарунки: телевізор і комп’ютер.

Тамара Вікторівна Панасюк, начальник відділу департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України від імені Міністерства привітала ліцей і побажала йому процвітання й зразкових випускників.

Чинний директор УФМЛ Володимир Горкавенко нагадав присутнім славну історію ліцею: за 50 років 86 його учнів здобули медалі на міжнародних олімпіадах, понад 650 його випускників стали кандидатами і докторами наук. Сьогодні талановиті вихованці ліцею виграють учнівські змагання та показують високі результати на ЗНО. Більше 80% випускників ліцею стають студентами Шевченкового університету.

Вітаємо Український фізико-математичний ліцей із півстолітнім ювілеєм!










Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024