Новини

 

Розширення співпраці кафедри міжнародної економіки та маркетингу з Університетом Мачерата (Італія) та Римським університетом Тор Вергата (Італія)

15.11.2013


У продовження наукового та освітнього співробітництва між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Університетом Мачерата (Італія) та Римським університетом Тор Вергата (Італія) та згідно Угоди від 29.05.2013 щодо впровадження магістерської програми подвійного дипломування у галузях "Міжнародні економічні та торгівельні відносини" (кафедра політичних наук, комунікацій та міжнародних відносин Університету Мачерата) та "Бізнес-адміністрування" (кафедра міжнародної економіки та маркетингу Київського національного університету імені Тараса Шевченка) делегація економічного факультету у складі керівника програми подвійного диплому завідувача кафедри міжнародної економіки та маркетингу професора Старостіної А.О. та координатора, доцента цієї ж кафедри Кочкіної Н.Ю. та керівника Центру економічних досліджень доцента Кравченко В.А. відвідала з офіційним візитом Університет Мачерата та Римський університет Тор Вергата.

Візиту передувала багатомісячна робота щодо впровадження подвійного магістерського диплому на базі спеціальності "Бізнес-адміністрування" (презентація програми в Україні спільно з координатором від Університету Мачерата професором Ернесто Таволетті, рекламування програми у ЗМІ, набір абітурієнтів на навчання, проведення вступних випробувань, тощо) та пошуку шляхів географічного розширення співробітництва Київського національного університету імені Тараса Шевченка з провідними університетами Європи, зокрема Римським університетом Тор Вергата.

Під час візиту до Італії здійснено моніторинг організації навчального процесу українських студентів у м. Мачерата у ІІ семестрі 2013/2014 навчального року. Проведено презентацію магістерської програми подвійного дипломування для італійських студентів – потенційних учасників програми. Під час презентації продемонстровано перший в Університеті англомовний промоційний фільм про Університет Шевченка, економічний факультет, кафедру міжнародної економіки та маркетингу та програму подвійного диплому, знятий та озвучений студентами кафедри під керівництвом її завідувача професора Старостіної А.О.






Проведено відкриту лекцію на тему: "Business Environment Challenges on Eastern European Markets". Під час переговорів з представниками Університету Мачерата: проректором з міжнародних відносин та процесів інтернаціоналізації професором Уолделул Келаді Дірар, заступником декана факультету політичних наук, комунікацій та міжнародних відносин професором Єлізабетою Кросі Ангеліні та координатором програми подвійного диплому професором Ернесто Таволетті прийнято рішення щодо розширення програми подвійного диплому на слухачів напряму післядипломної освіти з бізнес-адміністрування Бізнес-школи Київського національного університету імені Тараса Шевченка та студентів 2-го року магістратури спеціальності "Бізнес-адміністрування".





Проведено переговори з представниками Римського університету Тор Вергата за участі керівника одного з напрямів Вченої Ради з менеджменту професора Джанлуки Матароцці. Під час переговорів детально обговорена угода про співробітництво між економічними факультетами Київського та Римського університетів, зокрема в контексті організації спільної учбової та науково-дослідної діяльності, взаємоузгодження навчальних планів, обміну студентами та професорсько-викладацьким складом, обміну інформацією про наукові дослідження тощо. Обговорено питання спільного наукового керівництва дисертаційними роботами, що готуються аспірантами обох університетів. Досліджено можливості організації подвійної аспірантури та програми обміну аспірантами для студентів обох університетів. Обговорено перспективи організації магістерської програми подвійного дипломування на основі спеціальностей "Міжнародна економіка". Досягнуто домовленості щодо організації спільних наукових досліджень та підготовки спільних публікацій у міжнародних виданнях з найбільш перспективної для обох країн та світу економічної проблематики.

Н. В. Бутенко, економічний факультет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024