Новини

 

Конференція до 95-річчя з дня народження Дмитра Михайловича Прилюка

14.11.2013
8 листопада в Інституті журналістики за підтримки Національної спілки журналістів відбулася науково-практична конференція, присвячена 95-ій річниці з дня народження колишнього декана факультету журналістики, письменника, публіциста та одного з основоположників вітчизняної журналістики Дмитра Михайловича Прилюка.

На конференцію завітали колишні студенти, родичі, колеги й знайомі Дмитра Михайловича. Науковці та журналісти-практики виступали з окремими промовами, а В’ячеслав Дмитрович Прилюк – зі словом про батька.

Директор Інституту журналістики Володимир Різун, який був модератором конференції, зауважив, що головним виявом пам’яті про професора Прилюка є існування та процвітання Інституту журналістики.

Гості побачили фрагменти біографічного фільму, знятого в селі Божиківці, де народився майбутній декан факультету журналістики. У рамках конференції було представлено експозицію фотографій та особистих листів Дмитра Прилюка за 1941-1945 рр. і виставку творів письменника. Студенти ІЖ провели бліц-опитування «Хто такий Дмитро Михайлович Прилюк?».

На завершення вечора пам’яті гості та співробітники Інституту журналістики посадили біля навчального корпусу калину, привезену з дачі Дмитра Михайловича, відросток куща, посадженого колись ним власноруч.

Дмитро Михайлович Прилюк пропрацював на кафедрі журналістики в КНУ імені Тараса Шевченка майже 30 років. З них близько половини був деканом. Автор численних художніх і публіцистичних творів, наукових праць.








Текст: Т. Горбань, В.-К. Булик,
Фото: С. І. Горевалов
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024