Новини

 

В Університеті відбувся Всеукраїнський семінар ATHENA

06.11.2013
6 листопада 2013 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся Всеукраїнський семінар ATHENA «Сприяння життєздатним та автономним вищим навчальним закладам».
Відкрив семінар ректор КНУ академік Леонід Губерський. Зі словами привітань до учасників семінару звернулися перший заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма, голова підрозділу управління, автономії та фінансування Асоціації Європейських Університетів Томас Естерманн, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки ) Петро Бех.
Семінар проходив в рамках європейського проекту ATHENA, що реалізується за підтримки програми ЄС ТЕМПУС з метою сприяння університетській автономії в Україні, Вірменії та Молдові.
Цей одноденний захід організовано Асоціацією Європейських Університетів (АЄУ) та українськими партнерами за проектом, а саме: Міністерством освіти і науки України, Спілкою ректорів вищих навчальних закладів України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Донецьким національним університетом, Одеським національним університетом імені І.І. Мечникова, Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки.
Асоціація Європейських Університетів провела значну роботу з університетської автономії та фінансування за даними від університетів та систем вищої освіти усієї Європи та поширює успішний досвід у цій сфері. Проект ATHENA базується на результатах цієї роботи та має за мету зробити внесок у розвиток, реформування та модернізацію систем вищої освіти в Україні, Вірменії та Молдові. Він помітно привносить європейську та регіональну перспективу, сприяє розвиткові політики на системному рівні та розбудові можливостей на інституційному рівні.

Семінар ATHENA Україна зібрав разом головних національних гравців у сфері вищої освіти для обговорення автономії та фінансування університетів в Україні. Під час семінару було розглянуто стан справ з просування реформ управління, автономії та фінансування в Україні. Міжнародні експерти обговорили з українськими учасниками виклики та можливості реформи вищої освіти та її запровадження.









Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024